Címlap Interjú Mindennapos é...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csapó Tomaj fiatal vállalkozó, akit mindenki rendezvények főszervezőjeként ismer, az éjszakai élet megtestesítője és a pécsi bulik királya. Felsőfokú tanulmányai hozták Pécsre, de az egyetemi életen kívül felejthetetlen eseményekkel szolgál minden generációnak.

Szoros kapcsolatot ápol a legtöbb magyar DJ-vel és előadóval, egy országos márka területi vezetője, több alkoholbrand menedzsere és a konyhában is kiválóan megállja a helyét.

Szervezői képessége legelőszőr tizenhat évesen mutatkozott meg, amikor több száz fős bulikat rendezett egymaga.

Két emeletet zuhanó hűtő?

– Legelőször csak a gimnáziumi osztálytársaknak szerveztem kisebb összejöveteleket, majd szépen fokozatosan elterjedt a partik híre, ami odáig fajult, hogy nálam sokkal idősebbek is meghívást kaptak a bulikra. Majd jött a tizennyolcadik születésnapom, amit két ikertestvéremmel együtt ünnepeltünk, és az egész banzáj átment a ’Project X – A buli elszabadul’ című filmbe.

A több mint 400 résztvevőnek sikerült olyan tüzes hangulatba hoznia a bulit, hogy hűtő repült ki a második emeletről.

– Ekkor hozott össze a sors egy baráttal, akivel elkezdtünk komolyabban foglalkozni a rendezvényszervezéssel, de mivel ilyen fiatalon a tanulás volt az elsődleges szempont, ezért mellette jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karára.

Egy országos márka területi vezetője – ’Never say Never’

A ’Never Say Never’ a hazai rendezvényszervező piac egyik meghatározó arca lett a pécsi és környékbeli városokban, ami által sikerült jobban belelátnia a szervezések világába: csarnokbulik, diszkók és házibulik sokaságába.

– Tulajdonképpen itt nem azt tanultam meg, hogyan kell teljesen hibátlanul lebonyolítani egy rendezvényt, hanem hogyan kell céges struktúrában dolgozni.

Korda Gyuri, BSW, Beton Hofi, Csávók, Pumped Gabo, Desh, Varga Irén és sok más előadó

Nagyon sok mindenkivel volt már szerencsém együtt dolgozni, köztük olyannal is, aki gyerekkori álmom volt, mint Korda Gyuri, hiszen ő mégiscsak Magyarország egyik ikonja, de a DJ-k és az előadók többségével is jó viszonyt ápolok.

Varga Irén, művésznevén ‘Mahiana Roszallo’ néhány éve tűnt fel először a médiában, és a tehetségtelen énekes karrierjéről lett népszerű a közösségi oldalakon. Egy véletlennek köszönhetően összefutott rendezvényszervezőnkkel, akitől segítséget kért, de Tomaj a realitás talaján állva kedvesen visszautasította. Irén válaszul elénekelte neki azt a dalt, aminek hírnevét köszönheti: a Titanic főcímdalát.

Legújabb cél: saját alkohol

– Tinédzserkori álmom volt, hogy egyszer majd legyen egy saját alkoholom, és most jutottam el abba az élethelyzetbe, amikor ezt meg is tudom valósítani a testvéreimmel együtt.

A fiúk legelőször whiskyn gondolkodtak, azonban annak a megvalósítása kevésbé lett volna kivitelezhető, így a sör mellett döntöttek. A gyártás már folyamatban van, és a tervek szerint három ízben lesz elérhető: mangós ízesítésű világos, áfonyás-levendulás ízesítésű barna és sima világos sör.  

Steak, halászlé, pizza, csirkepaprikás, sushi

A rendezvények szoros ütemterve mellett a konyhában is megállja helyét Tomaj. Hobbiból elvégzett egy főzőtanfolyamot és azóta is ő a házon belüli szakács.  

– A közeljövőmet hasonlóképpen képzelem el, mint ahogyan most élek: rendezvények szervezésével és lebonyolításával. Ebből adódóan a terveim között van egy szórakozóhely vagy pub nyitása, de meglátjuk, mit hoz az élet. Azonban a távolabbi jövőképem már nyugodtabb. Mint ahogyan sokan másokat, engem is foglalkoztat a családalapítás gondolata egy kertes házban, csivavával és hétvégi barbecue-partikkal, az ikertestvéreimmel.

(Képek forrása: NSN, NSND, PTE MIK HÖK Facebook-oldala)