Címlap Koronavírus A megyei önko...

A megyei önkormányzat is támogatja a vírus miatt árván maradt gyerekeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egymillió forintot ajánlott fel Dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke annak az alapítványnak a javára, amelyet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hívott életre a koronavírusban árván maradt gyermekek megsegítésére.

Sokkoló családi tragédiák

– Sokkolták az országot azok a családi tragédiák, amelyekben életerős családfőket, édesanyákat veszítettek el egyik napról a másikra családok a koronavírus-járvány harmadik hullámában. Ezeket az árván maradt gyermekeket nem hagyhatjuk egyedül, így most van itt az idő az összefogásra. Ezért is döntöttem úgy, hogy felhívással élek a megyei önkormányzatok vezetőihez, hogy együtt segítsünk az árván maradt gyermekeken – mondta Őri László, a megyéket megszólító felhívás elindítója.

A megyei elnök emlékeztetett, a Baranya Megyei Önkormányzat tavaly, a koronavírus-járvány első hulláma alatt azért hívta életre a Baranya Segít Programot, hogy az élvonalban harcoló egészségügyi dolgozókat, mentősöket segítse. A harmadik hullám tetőzése után várhatóan kevesebb nyomás helyeződik az egészségügyi dolgozókra, a járvány azonban tragédiákat hagyott maga után és Baranyát, Pécset sem kímélte.

Ismerünk olyan családot, ahol 6 gyermek maradt árván a vírus miatt. Ezeknek a gyermekeknek nem elég az egyszeri anyagi támogatás, hangsúlyozta a megyei elnök. Hatékony segítségre van szükségük, míg önálló keresettel nem rendelkeznek, ezért is csatlakozunk az Áder János államfő által létrehozott alapítványhoz

– fogalmazott az elnök..

Az pedig külön öröm számomra, hogy a dél-dunántúli régió egységesen a kezdeményezés mellé állt, bízom benne, hogy más magyarországi megyék is hasonlóan fontosnak tartják és támogatják majd az alapítvány célkitűzéseit – tette hozzá Őri László.

Több mint 600 kicsi maradt árván vagy félárván

A járvány több mint 400 családban okozott tragédiát, ezzel együtt pedig több mint 600 gyermeket hagyott árván vagy félárván.