A Tüke Busznál is szigorúbban veszik a maszk használatot

////
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jelenlegi járványhelyzetben hozott intézkedések immár kimondják, a maszkokat sem sállal, sem kendővel, sem más textíliával nem lehet helyettesíteni szeptember 21-től.

Az aktuális járványügyi helyzetben hozott védelmi intézkedésekhez alkalmazkodva a pécsi közlekedési vállalat azt közölte, a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil, vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és szájat folyamatosan elfedje.

A Tüke Busz bármely munkatársa ellenőrizheti a járatokon a maszkok viselését, amit a kormányrendeletben meghatározottak szerint szankcionálnak. A renitens utast ki kell zárni az utazásból, extrém esetben rendőri intézkedést kérhetnek, és leszállíthatják a szabálytalankodót. Aki, nem megfelelően viseli a maszkot akár pótdíj fizetésre is kötelezhető.

A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, tartsák be a közegészségügyi előírásokat és ajánlásokat.

Előző sztori

Nagyon megy a pécsi pólósoknak hazai medencében

Következő sztori

Biztonságosak a véradások!