Címlap Egészség Addig marad a...

Addig marad a szigor, amíg nincs elég ember beoltva!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartják, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, és nem kell tartania az embereknek attól, hogy megkapják a koronavírus-fertőzést – szemlézte le az emberi erőforrások miniszterének kijelentését az Index. 

Az oltási rendszer szervezettségét érő vádakkal kapcsolatban leszögezte: a magyar oltási rendszer ki van dolgozva azon az alapon, hogy milyen tempóban érkezik a vakcina Magyarországra.

Emlékeztetett, hogy a Pfizer-vakcina esetében az Európai Unió rendelte meg a vakcinát és osztja szét lélekarányosan. Ahogy megérkezik a vakcina Magyarországra, a magyar egészségügy rendkívül gyorsan és szervezetten teszi hozzáférhetővé az emberek számára az oltási rend szerint – tette hozzá.

Az országos kórházi főigazgató egyébként a napokban azt írta a kórházak vezetőinek, hogy dolgoznak egy olyan forgatókönyvön is, ha elegendő vakcina lesz, akár egyetlen hétvége alatt 1-1,5 millió embert is beoltatának.

Az egészségügy átfogó átalakításáról Kásler Miklós azt mondta, folytatni fogják azt, amit elkezdtek. Megszületett a jogállásról való törvény, rendezték az orvosi munkaviszonyt és a fizetéseket, amelynek a végeredményképpen két év alatt gyakorlatilag két és fél, háromszorosára növekszik az orvosok fizetése, és

KI LEHET VEZETNI AZ EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZERBŐL A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET ÉS HONFITÁRSAINKAT EGYARÁNT TERHELŐ HÁLAPÉNZT

– olvasható a lapban.

De ez még csak a folyamatnak a kezdete, ugyanis a struktúra átalakítása is napirenden van – magyarázta.

Aki nem regisztrál, nem kaphat oltást

A fővárosi tisztifőorvos helyettese a HVG-nek küldött levéllel tisztázta az eddig egymásnak ellentmondó információkat arról, hogy kell-e regisztrálni vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Azt írták, regisztráció nélkül nem lehet oltást kapni.

– szemlézte a hírt a 444.

(via Index.hu)