“Rémhír, hogy a keleti vakcinákkal nem utazhatunk”

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban. A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország egymás után köti meg a megállapodásokat a védettség kölcsönös elismeréséről.

Védenek a vakcinák az indiai mutáns ellen

Az indiai mutánsól azt mondta a kormányfő, hogy az itthoni alkalmazott oltások közül mindegyik alkalmas az indiai mutáns legyőzésére. 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy

egy rémhír az, hogy a keleti vakcinákat kapókat nem engedik be más országba.

A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni. Sok országban még nagyon távoli kérdés az utazás – tette hozzá. Magyarország egymás után köti meg a megállapodásokat a védettség kölcsönös elismeréséről – mondta a kormányfő. Nyugaton még nem értek oda, ahol mi vagyunk – mondta a kormányfő. 

Senki sem zárja el magát a turisták előtt

Orbán Viktor elmondta, hogy várhatóan csak júliusban lesz uniós egységes igazolvány. Nincs olyan ország amely elzárná magát a turisták előtt. Engem is kínai vakcinával oltottak be, és mégis utazhatok – tette hozzá.

Most a gazdaság újraindítása a kérdés

A 2022-es költségvetés is az élet újraindításáról szól. Amikor megkapjuk a II. negyedéves gazdasági adatokat, akkor biztató eredmények lesznek – tette hozzá.

Amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos – mondta Orbán Viktor. Most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, vagy leszorítottuk a földre, most újra kell indítani a gazdaságot – tette hozzá. Meggyötört minket a korábbi helyzet, a vállalkozóknak vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket – mondta a kormányfő. Újra mozgékonnyá kell válni. Most egy átmenet van – tette hozzá. 

A vírus az utolsó embert is megtalálja, aki nem védett

Ezért fontos, hogy mindenki beoltassa magát. Az oltási kedv egy furcsa szó, mert ez nem kedv kérdése. a kórházban lévők száma ezer alá csökkent, 121-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 87 ezer.

Előző sztori

Jó hír a gazdiknak? Érkezik a pécsi KUTYABÉRLET!

Következő sztori

32 fertőzöttet még mindig azonosítottak a megyében

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1