Címlap Közélet 1200 forint h...

1200 forint helyett 600 egy főétel? Pécsett így küzdenek az ételpazarlás ellen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett már öt helyen tudunk féláron vásárolni, igaz megszabott időpontokban. A cél viszont nem más, minthogy a megmaradt étel ne a kukába végezze, hanem ahhoz olcsóbban juthassunk. Találtunk olyan éttermet, ahol egy főétel 1200 helyett 600 forintba kerül. Ez pedig nem is olyan rossz! Nézzük a többit!

1,8 millió tonna ételt dobnak ki évente a magyarok!

Sokkoló adat: 1,8 millió tonna. Ennyi élelmiszer végzi a kukában egy évben Magyarországon. Ezt viszont nem nézhették tétlenül azok a fiatalok, akik kifejezetten erre a problémára írtak egy alkalmazást. Az applikáció lényege, hogy a

pécsiek is megnézhetik, hogy hol, mit kapnak féláron!

Egy térkép alapján pedig kidobja azt is a telefonunk, hogy melyik akcióban részt vevő étterem, pékség van hozzánk a legközelebb. Egyelőre a városban öt ilyen pont van.

Az applikáció neve: Munch

A szó egyébként magyarul annyit jelent: majszolni, csámcsogni. Az applikácó révén a vendéglátóegységek felajánlhatják el nem adott termékeiket kedvezményes áron, amit bárki megvehet.

Ezzel mindenki jól jár. Nem kell kidobni a jó minőségű aznapi ételt, a vendégek pedig féláron ehetnek

mondta el Kirill, a Munch egyik ötletgazádja

6 város 200 vendéglátója és 50 ezer vásárlója csatlakozott már

Az ételpazarlás elleni küzdelmet csupán egy éve kezdték el a fővárosi huszonévesek, de már most hatalmas népszerűségnek örvend. Jelenleg hat város 200 vendéglátója közül lehet válogatni az 50 ezer regisztrált vásárlónak. De a kör napról napra bővül.

A Munch csapata jelenleg 10 egyetemistából áll

1 év alatt 30 ezer csomag ételt vásároltak meg az alkalmazás által

A vendéglátósok is örülnek

Pékségek, menüztetők, kifőzdék és éttermek azért örülnek a lehetőségnek, mert így legalább némi bevételük is származik azokból az ételekből, amik egyébként a kukákban végeznék.

Ami pedig a fogyasztókat illeti, elsősorban a 18 és 32 év közötti korcsoport használja az applikációt. Viszont egyre több családos és idősebb ember is alkalmazza már.

A Pécs Aktuál közvetítését itt tekinthetik meg:

Rendkívüli ötlet! Még az ételpazarlást is megállítják ezzel.