Címlap Közélet A hajléktalan...

A hajléktalanok ellátásáról egyeztettek a pécsi szervezetek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra összeültek a hajléktalanügyi ellátást Pécsett biztosító szervezetek képviselői. A szakemberek a téli időszak szakmai tapasztalatairól és a felmerülő együttműködési lehetőségekről egyeztettek – közölte a pécsi önkormányzat.

A találkozón a TÁMASZ Alapítvány, a Szent Lőrinc Gondozóotthon Remény Háza és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetői mellett azoknak a szervezeteknek a képviselőit is jelen voltak, akiknek szintén sok feladatot ad az otthontalanok gondozása. Így a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályának, az Országos Mentőszolgálatnak, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és a Pécsi Közterület-felügyeletnek a küldöttei is részt vettek a megbeszélésen.

A találkozón a kialakult gyakorlatokat beszélték át, minden fél beszámolt az eddigi tapasztalatairól, és egyeztettek, hogy egyes feladatok esetén ki, mikor és hogyan lép be az ellátásba.