Címlap Közélet A helyi Fides...

A helyi Fidesz szerint az önkormányzat megtette az első lépést a pécsi állatkert kiárusítása felé

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Péterffy-féle városvezetés megtette az első lépést a pécsi állatkert kiárusítása felé – fogalmazott a zoo előtt tartott rövid sajtótájékoztatóján Barkóczi Csaba, a helyi ellenzék önkormányzati képviselője.

A politikus szerint ugyanakkor nemcsak az állatkert érintett, hanem az új vásárcsarnok és a hirdi kenderfonó épülete is. Mint mondta, ezen ingatlanok esetében a legutóbbi testületi ülésen az a döntés született, hogy megszűnnek a vagyonkezelési jogról szóló eddigi szerződések, amelyek azt a célt szolgálták, hogy az ingatlanokat kezelő társaságok az épületek fenntartásához, üzemeltetéséhez folyamatosan tartalékokat, egyfajta fejlesztési alapot képezzenek.

A tartalékképzést a város költségvetési helyzete nem teszi lehetővé. Pécs adóssága már meghaladja a 16 milliárd forintot az Európai Beruházási Banktól felvett különböző hitelek miatt, ezért az önkormányzatnak ezt a fajta tartalékképzést el kellett engednie. Ami azt is jelenti, hogy ezen ingatlanok fenntartása veszélybe került, s fennáll annak a lehetősége, hogy a későbbiekben eme nagy értékű ingatlanokat értékesítik

– közölte a képviselő, aki szerint sajnos az utóbbi időben volt már erre példa, hiszen az egykori bőrklinika épületét is „sikeresen” átjátszották a baloldali érdekkörökhöz tartozó személyek számára.

Íme a sajtótájékoztató: