Címlap Közélet A lakók kérté...

A lakók kérték: fedett buszváró épül az Ágoston téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lakossági igényfelmérés visszajelzései alapján a környék lakói szeretnének buszvárót az Ágoston téri buszmegállóba, a városüzemeltetési társaság ezért megkezdte egy új utasváró kiépítésének munkáit.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint január végén indított lakossági igényfelmérést a Biokom azzal kapcsolatban, hogy a környéken élők szükségesnek látják-e egy fedett utasváró telepítését az Ágoston téri buszmegállóba. Az erről szóló tájékoztató szórólapot összesen 130 háztartáshoz juttatták el az Alsóhavi utcában, a Márton utcában, a Losonc utcában, az Ady Endre utcában, az Ágota utcában, valamint az Ágoston téren. Az érintettek az utasváró iránti igényeket február 4-ig küldhették el egy külön erre a célra létrehozott e-mail-címre.

A városüzemeltetési társaság megkezdte a városképbe illő, tartós anyagminőségű, megfelelő komfortot biztosító utasváró gyártását. Ma a betonozási munkálatokkal kezdődik a kivitelezés, az új várót pedig – ha az időjárás megfelelő lesz – várhatóan március közepén helyezik ki a helyszínre.

Az Ágoston téri buszváró ügyét a Kétfarkúak karolták fel évekkel ezelőtt, pár napja pedig aláírásgyűjtésbe is kezdtek.

(Borítókép: foursquare.com)