Címlap Közélet A mező és szá...

A mező és szántás közepére építettek egy kézilabdapályát Kozármislenyben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Se út nem visz oda, se parkoló nincs, de még egy WC sem. 90 millióba került.

Szürreális képek terjedtek el a Facebookon egy kültéri kézilabdapályáról, amely egy szántó közepén áll, a legközelebbi házaktól is több száz méterre.

Forrás: Facebook

A fotókon jól látszik, hogy a vadonatúj rekortán pálya mezőgazdasági területen, a település végét jelző táblánál, viszonylag messze a lakóházaktól, az út mentén kapott helyet.

Forrás: Facebook

Az Átlátszó kiderítette, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a beruházó, a helyszínt pedig Kozármisleny önkormányzata választotta ki. Bíró Károly polgármester szerint a 90 milliós pályát – ami szó szerint a semmi közepén áll – egy sportkomplexum első lépésének szánják, és a tervek szerint majd körbeépítik. Addig buszokkal viszik oda a csapatokat edzeni.

Forrás: Facebook

Az önkormányzat tavaly döntött arról, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség „országos tornaterem felújítási programja” keretében kültéri kézilabdapálya kialakítására ad be pályázatot, amelyhez felajánlják a Kozármisleny 0140/38 helyrajzi számú területet. Az önkormányzat emellett vállalta, hogy „legalább 366 napra szóló térítésmentes használati jogot” biztosít az MKSZ-nek, illetve az általa kijelölt kézilabda-egyesületnek. A képviselők ellenszavazat nélkül fogadták el az előterjesztést, és a jegyzőkönyv tanúsága szerint senkinek nem volt igazi kifogása a helyszínnel kapcsolatban – írja a lap.

Őrületes tempóban halad az új ‘Grund’ építése a Fészek Lakótelepen! Pont ma egy hónapja írtam alá azt a támogatási és együttműködési szerződést, melynek keretében egy új, szabadtéri, műanyag borítású sportpályát építünk az MKSZ együttműködésében! A jelenleg kézilabda pályának épülő sportfelület később többfunkcióssá fog bővülni, és egy újabb szabadidős sporttelep jön létre Kozármislenyben! A helyszínen gratuláltam is a mohácsi és szolnoki kivitelező csapatnak a hatékony és gyors munkáért! Hajrá Misleny!”

– írta ki közösségi oldalára a város polgármestere, Bíró Károly még tavaly ősszel.


Már a tavalyi poszt idején is egy hozzászóló arról érdeklődött, hogy miként lesz megközelíthető a pálya. A polgármester először viccelődve azt válaszolta, hogy egy háromsávos felüljárót építenek majd oda fedett, fűthető járdával, majd kicsit komolyabban annyit közölt, hogy lesz egy gyalogátkelő és egy kavicsos parkoló, „de ezek is már csak jövőre”. Bíró korábban elárulta azt is, a pálya csaknem bruttó 90 millióba került.

„Ha az öltözőket építettük meg volna először, akkor az lett volna a baj”

– mondta a lapnak Biró Károly. Majd azzal folytatta, hogy a pálya még nem készült el, várhatóan a tavasz folyamán adják át.

Forrás: Facebook

A tervek szerint folyamatosan bővítik majd körülötte a területet, többek között lesz parkoló, öltöző, és szeretnének teniszpályákat is. Egy új sportkomplexumot álmodtak meg ide.

„A már meglévő lakóházak közé nem akartunk pályát tenni, hogy ne zavarjuk az ott élők nyugalmát, ezért kerestünk egy külső területet. A törvény lehetőséget ad rá, hogy a sportcélú beruházáshoz kivonjuk az érintett termőföldet a művelésből, így nem volt akadálya a szántó beépítésének”

– érvelt a lapnak Biró Károly a szokatlan helyszín mellett.