Kornél, Soma

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyár utolsó két hónapjában nyitnak a napközis táborok

//

Minden eddiginél több, százezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Hirdetés

Novák Katalin azt mondta, hogy a napközis táborokat júliusban és augusztusban tartják, június 26-ig pedig az iskoláknak kell biztosítaniuk a gyermekek felügyeletét.

A táborokban figyelemmel lesznek az aktuális járványügyi helyzetre, és gondoskodnak róla, hogy a körülmények a lehető legbiztonságosabbak legyenek – emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a szinte ingyenes, napi 100 forintba kerülő táborokban nemcsak a gyermekek felügyeletét biztosítják, hanem – például sporttevékenységekkel, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal – a tartalmas kikapcsolódást, és napi négy étkezést is.

Az államtitkár kitér arra is, hogy az ottalvós táborokat felújítják, így jövőre mintegy duplájára nő a férőhelyek száma.

A felhívások a héten jelennek meg, jelentkezni az iskolákon keresztül június 16-ig lehet – ismertette.

Egy csoportban húsz gyermek lesz, túljelentkezés esetén rászorultság alapján választják ki a résztvevőket. Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke szerint azonban a százezres létszám lehetővé teszi, hogy minden olyan gyermeknek legyen hely, aki szeretne részt venni a táborban.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Karácsony Gergely főpolgármester javaslatáról, miszerint a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján 16 óra 30 perckor álljon meg a forgalom azt felelte:

“Karácsony Gergely a szép szavaknak és az üres tetteknek az embere.” A felhívás szavaival nehéz nem egyetérteni, mert minden, ami a nemzeti összetartozás fontosságát hangsúlyozza jó – vélekedett, megjegyezve: a kezdeményezést ellentmondásosnak érzi, mert a főpolgármester olyan politikai erők támogatásával jutott hatalomhoz, amelyek “kifejezetten a nemzeti összetartozás ellen dolgoznak, és saját nemzettársaink ellen uszítanak.”

Az államtitkár bízik abban, hogy “egyszer majd a tettek is követik ezeket a szép szavakat.”

Az iskolában erőszakot elkövető fiatalok után járó család pótlék egy évig tartó megvonásának javaslatával kapcsolatban azt mondta: minden olyan javaslatot jónak tart, amely az iskolai erőszak megelőzéséről szól.

Hirdetés

Előző sztori

Június 15-től szabad az út Németországba

Következő sztori

Nemzetközi eredményeket ért el a PTE a mesterséges megtermékenyítés területén

Legutóbbiak innen: Koronavírus