Címlap Közélet Csaló csatorn...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem először bukkannak fel trükkös csatornatisztítók Pécsen – figyelmeztet a Tettye Forrásház. Március első napjaiban belvárosi és kertvárosi ingatlanokat, magánszemélyeket és cégeket kerestek fel ismeretlenek azzal az ürüggyel, hogy a környéken tapasztalt dugulás miatt, helyszínen fizetett díj ellenében vezetéktisztítást végeznének.

Korábban is előfordult már hasonló eset, akkor több pécsi intézményt, vállalkozást károsítottak meg csatornatisztítás ürügyén.

IA társaság hangsúlyozza, hogy magánterületen nem kezdeményeznek csatornatisztítást; csak a felhasználók előzetes megrendelésére, meghatározott díjszabás szerint végez csatornamosást, tisztítást cégek, intézmények, lakások belső szennyvízhálózatán. A megrendelt munka díját utólag, a kiállított számla alapján (átutalással vagy csekken) rendezhetik az ügyfelek, a vízszolgáltató munkatársai nem kérnek és nem szednek be készpénzt a helyszínen.

A szakemberek mindig előre egyeztetett időpontban keresik fel a fogyasztókat, és könnyen azonosíthatóak: Tettye Forrásház Zrt. feliratú, kék munkaruhát viselnek, emellett a társaság emblémájával és azonosító számmal ellátott, fényképes igazolvány felmutatásával igazolják magukat.

Közterületen kizárólag a társaság végezhet csatornatisztítást. Ha közterületen dugulást tapasztal valaki, akkor hívja a diszpécserszolgálatot (72/421-799), a csatornatisztításért számlát fizetni nem kell.