Címlap Közélet Dézsás növény...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Konzum előtti buszmegálló a város egyik legforgalmasabb buszmegállója, sajnos a Rákóczi út ezen szakaszán nem lehet fákat ültetni, hiszen – ahogy a Biokom közölte – a széles aszfaltburkolat alatt számos közművezeték fut, emellett figyelembe kell venni a közlekedési űrszelvények méreteit, peronok, utasvárók paramétereit, ezért a fák hagyományos értelemben való telepítése nem lehetséges.

A városüzemeltetési társaság viszont nagyméretű dézsás növények kihelyezésével igyekszik enyhet adó árnyékot biztosítani: a dézsákba tatárjuharok kerültek, azokat a téli időszakban nem szükséges elszállítani. A növények speciális ültetőközeget kaptak, ez biztosítja számukra a megfelelő fejlődést, még az ilyen zord körülmények között is, mint egy forgalmas és forró buszmegálló.

A Biokom szakemberei abban bíznak, hogy néhány év múlva a fák esernyő alakúra fejlődő koronáikkal árnyékolnak majd, és kellemesebb lesz a járókelőknek a buszmegálló használata.