Egyelőre nem indokolt a digitális oktatás, íme a következő tanév rendje!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Magyarország eddig jól tartja magát a környező országokhoz képest a koronavírus-járvány szempontjából, kedvező jelenleg a helyzet, ami nem teszi indokolttá a digitális oktatás bevezetését a hagyományos oktatás helyett. Ettől függetlenül a környező országokban egyre több a beteg és nálunk is újra emelkednek a megbetegedéses számok, ami újfent óvatosságra int.

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a helyzet súlyát, és ha szükséges, akkor újabb intézkedések bevezetéséről dönthetnek. Az iskolák protokollt fognak kapni a járvány elleni védekezést segítő teendőkről – tudatta a tárca.

Továbbra is alapfontosságú hogy beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyereket ne engedjenek a szülők közösségbe

A kormány emellett felkészül a járvány esetleges második hullámára, és ehhez a nemzeti konzultáció keretében augusztus 31-ig várja a magyar emberek véleményét arról, hogy támogatják-e azt, hogy járvány idején az iskolás gyermeket nevelő családok és tanárok számára ingyenes legyen az internet – írták.

A 2020/2021-es tanévben

a tanítási év első tanítási napja szeptember elseje, kedd, utolsó tanítási napja pedig 2021. június 15.

– Az első félév 2021. január 22-ig tart.
– Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 22., csütörtök. A szünet utáni első tanítási nap november 2., hétfő.
– A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 18., péntek. A szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4., hétfő.
– A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31., szerda. A szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7., szerda.

A rendelet részletesen tartalmazza az idei október-novemberi és a jövő év május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák időpontját is. Az őszi érettségi vizsgák október 16-án, a tavasziak május 3-án kezdődnek – olvasható az Emmi közleményében.

Előző sztori

Goricai mese: Tolja bácsinál jártunk

Következő sztori

Koronavírus: Újabb 22 eset Magyarországon

Legutóbbiak innen: Közélet