Címlap Közélet Eldőlt: pirog...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyértelmű többséggel nyert a Zsolnay-kerámiából készült felirat azon az online szavazáson, ahol a pécsiek véleményét kérték az új Vásárcsarnokra kerülő feliratról.

A pécsi önkormányzat az új Vásárcsarnok tervezőit, Sztranyák Gergelyt és Gettó Tamást kérte fel, hogy tegyenek javaslatot az épületre kerülő feliratra és a belső csarnokba tervezett órára. A tervezők három feliratváltozatot és négyféle órát javasoltak, az épületet rendszeresen használó vásárlók pedig dönthettek arról, hogy végül melyik változat kerüljön fel a falra.

A november közepén indult online szavazáson 1612-en vettek részt; a voksolók több mint kétharmada (67,62%-a) amellett szavazott, hogy a Zsolnay-eozinból készült felirat kerüljön a 2022 nyarán átadott épület homlokzatára.

A négyféle óratípus jobban megosztotta a pécsieket, de a győztes változatra így is 5 %-kal több szavazat érkezett, mint a második helyen végzett típusra. Így a szavazáson részt vevő pécsiek akaratának megfelelően kerek, számozás nélküli óra kerülhet ki a vásárcsarnok belső csarnokába.

A felirat és az óra kihelyezésének költségeit a polgármesteri keretből fedezik. A betűk legyártását és az óra beszerzését követően az új dekorációs és funkcionális elemek várhatóan jövő év első negyedévében kerülnek ki a Vásárcsarnok falára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: