Címlap Közélet A családokért...

A családokért gyűltek össze a pécsi belvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton 10 órakor elkezdődött az ÖPE által szervezett békés demonstráció a Széchenyi téren. Kővári Jánosék célja a délutáni melegfelvonulás elleni tiltakozás, egyben a hagyományos családi értékek melletti kiállás.

Amint arról korábban beszámoltunk, a pécsi városvezetés visszadobta Kőváriék ötletét, hogy rendkívüli közgyűlésen álljanak ki a pécsiek többségének véleménye mellett, és közös határozatban javasoljanak új – nem belvárosi – vonulási helyszínt a Pécs Pride szervezőinek. Kővári szerint ugyanis legalább három pontban sérti meg az Alkotmányt a pécsi melegfelvonulás:

  • sérti a vallásos emberek jogait, mert több templom előtt is elhalad a menet, és akkor misék, istentiszteletek lesznek
  • sérti a gyerekek lelki egészségét és az egészséges élethez való jogát az, hogy a nyílt utcán, köztereken “szexuális propagandát” látnak
  • a belvárosi lakosok szabad mozgáshoz való jogát, hiszen “több mint nyolc órán át műveleti területté lesz nyilvánítva” a városrész, ahol igen korlátozottan lehet majd mozogni
  • a felvonulás pedig a belvárosi vendéglősöket, boltosokat, kereskedőket is hátrányosan érinti, hiszen nem lesznek vásárlóik ezen idő alatt (azok ugyanis nem mehetnek be a területre).

Ezért a hagyományos családi értékek mellett demonstrálnak

Kőváriék tehát a pécsi többségi társadalom értékvállalását is megmutatják, azaz a családok mellett állnak ki.

Az eseményen olyan személyiségek szórakoztatják majd a pécsieket, mint Rudán Joe, Jeszenszky Zsolt, Dezse Balázs, valamint természetesen Hoppál Péter és Kővári János is felel majd a hangulatért.