Címlap Közélet Elkezdték a k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 8-tól a közszolgáltatást végző Dél-Kom Nonprofit Kft. megkezdi a feleslegessé vált fenyőfák begyűjtését. A hónap végéig tartó gyűjtés az egyes településekhez, utcákhoz tartozó kommunális hulladék szállítási napokon – kapacitástól függően – történik.

Januárban és februárban a lakossági partnerek részére a fenyőfák leadására a hulladékudvarokban is lehetőséget biztosítanak.

  • Fontos, hogy a fákat csupaszon, azaz a díszektől, karácsonyfatalptól, egyéb hulladékoktól – szaloncukor, papír – mentesen kell kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé, a hulladékszállító gépjárművel könnyen megközelíthető helyre.
  • Kérik, hogy a másfél méteresnél nagyobb fenyőfákat a kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállítást, ügyeljenek továbbá arra, hogy a kihelyezett fenyő a parkoló és forgalomban részt vevő autósokat, valamint a gyalogosokat ne akadályozza a közlekedésben.

Azokat a pécsi ügyfeleket, akik földlabdás fenyőfát vásároltak karácsonyra, de kiültetni még sincs módjuk, arra kérik, hogy ajánlják fel azokat Pécs közterületeinek díszítésére. Januárban a földlabdás fenyőfa felajánlásokat a Biokom központi épületében (Pécs, Siklósi út 52.) várják. Az ily módon összegyűjtött fák a városi Csemetekertbe kerülnek tavaszig, ahol a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.