Címlap Közélet Folytatódik a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folytatódik a kertvárosi víziközmű-hálózat korszerűsítése, ezúttal a panelépületek alatti labirintusban: július végéig a déli városrész alatt több kilométer hosszan húzódó közműalagút-folyosóban (KAF) végez felújítási munkálatokat a Tettye Forrásház.

A társaság közlése szerint a távhő- és villamos vezetékeknek is otthont adó (hazai viszonylatban különlegességnek számító), 1970-es években épült alagútrendszer a pécsi víziközmű-hálózatnak is fontos része, amelynek a Nagy Imre út 25. és 41. alatt futó szakaszán cserél vezetéket a szolgáltató. Az 1980-ban üzembe helyezett acélcső helyére csaknem kétszáz méter hosszan kerül új vezeték, emellett (felszíni, de közúti forgalomkorlátozással nem járó munkával) a csatlakozó ingatlanok bekötővezetéke is megújul, és két új tűzcsapot is létesítenek a szakemberek.

A héten induló felújítás alatt a környéken lakók csak technológiai okokból elkerülhetetlen, rövid vízhiányra számíthatnak, amelyről plakáton kapnak előzetes értesítést.