Gulyás: Új oltási kampány indul

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Változatlan a magyar kormány elkötelezettsége mind az európai közösségi jog, mind a magyar alkotmány, mind a gyermekvédelem iránt – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón az Európai Parlamentben (EP) a nap folyamán folytatott vitával kapcsolatban.

Gulyás Gergely közölte, a magyar kormány minden tárgyszerű vitára nyitott, de visszautasítja azt, hogy az EP “meleg bosszúpornó” miatt jogerősen elítélt baloldali képviselőre bízta a magyar gyermekvédelem ügyét.

Elmondta azt is, a gyermekvédelem ügye a legfontosabb, Brüsszel hiába akarja azt elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjen be Magyarország az óvodákba és az iskolákba, erre az ország nem hajlandó.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar alaptörvény mellett az unió alapjogi chartája is a szülő kötelezettségévé teszi a gyermekek nevelését.

Új oltási kampány indul

Járványügyi kérdéseket illetően Gulyás szerint jók a hírek, noha a viharfelhők távolabb már gyülekeznek, ugyanakkor

Magyarország jelenleg az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból.

A negyedik hullám és a koronavírus delta variánsa azokra veszélyes, akik nem oltatták be magukat. A virológusok szerint lesz negyedik hullám, de valamennyi Magyarországon alkalmazott oltóanyag védettséget nyújt, az oltatlanok a veszélyeztetettek. Bár a brit variáns és a delta variáns is gyorsabban terjed, de ezek csak azokra vonatkozik, akik nem rendelkeznek oltással. Emiatt

a kormány új oltási akciót indít, medikusok bevonásával keresik fel a háziorvosok azokat, akik eddig nem oltatták be magukat, leginkább a 60 év felettieket. Ha valaki jelentkezik, két napon belül ingyenesen bármilyen oltóanyaggal meg tudja szerezni a védettséget.

A zöld kártyák kiállítása zavartalan, több mint félmilliót igényeltek és nyomtattak ki eddig. A kormány mindenkit arra kér, külföldi utazás előtt a Külügyminisztérium honlapján tájékozódjon arról, hogy az adott országba milyen körülmények között lehet belépni, milyen oltásokat fogadnak el, milyen tesztek kellenek.

Az utolsó napok adatai szerint itthon 5 519 000 polgár rendelkezik oltások adta védettséggel, 44 új beteget regisztráltak, egy halálos áldozata volt tegnap óta a koronavírusnak, az utóbb napokban csak oltatlanok voltak az áldozatok.

Előző sztori

Ideje volt: átvételi pontot nyit az IKEA Pécsen!

Következő sztori

Sajnos nincs változás: még mindig sok a baleset Baranyában!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1