Címlap Közélet Hiába kérték,...

Hiába kérték, nem változtatnak a 3. Pécs Pride időpontján

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról a Pécs Aktuál elsőként beszámolt, megvan a 3. Pécs Pride időpontja, ami pont akkor van, amikor a Pécsi Napok rendezvénysorozatát tartják a városban. Emiatt az önkormányzat és Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület várospolitikusa is azt kérte a szervezőktől, hogy gondolják újra a felvonulás időpontját.


A Pécs Aktuál felvette a kapcsolatot az esemény főszervezőivel, mert kíváncsiak voltunk, átgondolták-e a kérést, és esetleg megváltoztatják-e a 3. Pécs Pride időpontját.

A válasz röviden: nem, nem változtatnak az időponton, az marad szeptember 23-án. Annál is inkább, mivel erről előzetesen tudott az alpolgármester is, és nem volt kifogása

– közölték.

„Az időpontot átgondoltuk és nem változtatunk. Az előzőleges egyeztetések során a rendőrség a Kossuth és Szent István tereket javasolta, illetve alpolgármester Úrral szóban tájékozódtunk, aki arra kért minket, hogy csupán a Széchenyi teret ne érintsük, így esett a választás”

– árulták el lapunknak a szervezők.

Hozzátették: „szeretnék ők is, hogy minden, akkor a városban zajló rendezvény sikeresen és nyugodtan tudjon folyni, így egyeztettek a ZSÖK-kel is, és az útvonal módosítása mellett döntöttek, amelyről rövidesen nyilatkozni is fognak.”

Amint azt megírtuk, szeptember 23-án a Kossuth térről indul a menet 14 órakor és a Szent István térre érkezik majd nagyjából 16 óra körül.

Lesznek

  • beszédek
  • civil falu
  • koncertek, fellépők és
  • piknik is.

Az esemény 19 óráig tart majd, ezután jön az After buli.