Címlap Közélet Kamerákkal fi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folyamatosan számolja fel a Biokom az illegális hulladéklerakókat városszerte és a megelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak.

A lerakók felszámolására jó példa az elmúlt évekből Györgytelep, a Kórház utca, az Iparsziget utca, Pécs-Vasas és a Park utca területei, ahonnan több tízezer tonna illegálisan lerakott hulladékot szállítottak el, aminek köszönhetően több hektárnyi terület tisztult meg.
Emellett a megelőzésre is kiemelt hangsúlyt fektet a társaság. A város számos, illegális lerakással szennyezett pontján vadkamerákkal figyelik a szabálysértőket. A kameraképek a Pécsi Közterület-felügyelthez vannak bekötve, és szükség esetén vagy ők vagy a városüzemeltetési társaság megteszi a feljelentést.

Így volt ez 2024. május 31-én a Szüret utca konténeres gyűjtőpontján is, ahol ismeretlenek jelentős mennyiségű lomhulladékot helyeztek a kommunális gyűjtőedények mellé. A felvételek alapján a társaság munkatársai feljelentést tettek.

A lakossági hulladékokat – így például a lomhulladékot is – a pécsi ingatlantulajdonosok, illetve a Dél-Kom ügyfelei a hét 6 napján, hétfőtől szombatig díjmentesen leadhatják a város három hulladékudvarában.