Címlap Közélet Közösség Fut a pécsi g...

Fut a pécsi gyermekonkológia: orvosok, nővérek és tanárok is sportcipőbe bújnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén ősszel futócipőt húznak a pécsi gyermekonkológia dolgozói, hogy egy nem mindennapi vállaláson keresztül hívják fel a figyelmet munkájuk és egyben a csapatmunka fontosságára – írták a közösségi oldalon.

Maratoni távot osztanak majd fel maguk között

Egy napra igazi futó nagykövetekké szeretnének válni a gyermekonkológia dolgozói azért, hogy másokon segítsenek! Az orvosokat, nővéreket, tanárokat és gyógytornászokat úgy lehet majd segíteni, hogy a bevállalt kilométereiket jelképesen megvásárolják az adományozók, ezáltal támogathatva őket és rajtuk keresztül a PTE Gyermekklinika Onkohematológiai osztályán folyó munkát.

Melinda nővér például 2,4 km-t vállalt azokért, “akiket elveszítettünk”

Szilvi nővér “az egészségért” rója majd a köröket és tesz meg 2,4 km-t, Erika nővér pedig 1,2 km teljesítését vállalta “az apukákért”.

Az egyes személyek vállalásait (kilométereit) hamarosan megosztják a közösségi oldalon, hogy a támogatók kiválaszthassák, kit támogatnának, illetve ha szeretnék, természetesen vele együtt lehet teljesíteni majd a távot.

1 km 2000 Ft

Az pedig, hogy hány embert támogatnak és hány kilométert vásárolnak a jótékonykodók, csak rajtunk múlik!

A futás időpontja: szeptember 24., 10:00

Helyszín: Tüskésrét

A támogatást a helyszínen vagy az Eurakvilo Alapítvány MKB: 10300002-10531950-49020012 számlaszámán (jelige a támogatott futó neve) lehet elküldeni.

Az esemény részletei: https://fb.me/e/2RCkpnMRq