Címlap Közélet Közösség Ökopark is le...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi városüzemeltetési társaság munkatársai megkezdték a Melinda-park felújítását. A kertvárosi szabadidőparkban a Pintér János Parkmegújítási Program keretében egyebek között növelik a zöldfelületek nagyságát, felújítják a játszóteret és egy mini ökoparkot is kialakítanak.

A munkálatok december 1-jén kezdődtek meg. Elsőként elbontják a leromlott állapotú, funkciójukat vesztett burkolatokat, amelyek helyét parkosítani fogják. Bizonyos helyeken az aszfaltburkolatot díszkőre cserélik, és lesznek olyan járdaszakaszok is, amelyek új aszfaltburkolatot kapnak. Összesen mintegy 5000 négyzetméternyi területen lesz füvesítés, emellett 30 fát ültetnek, és 250 négyzetméteren vegyes cserje és virágágyi felületeket alakítanak ki, miközben az inváziós gyomfákat és az elvadult bozótokat eltávolítják.

Megújul a játszótér is, ahol a jelenlegi, már nem szabványos, cserére szoruló játékelemeket elbontják és a helyére egy kombinált játékot építenek be, a gyerekek nagyobb biztonsága érdekében ütéscsillapító felülettel. Új attrakcióként csúszó-kötélpályát alakítanak ki. Az épület déli oldalán lévő asztalokat és padokat felújítják, a park nyugati felén tűzrakóhelyeket hoznak létre, mellette pedig egy kis focipályát is kialakítanak. A park délnyugati részén létrehoznak egy mini ökoparkot, információs táblákkal ellátott tanösvénnyel és rovarhotellel.

A munkálatok várhatóan 2023 tavaszán fejeződnek be.