Címlap Közélet Közösség Programdömpin...

Programdömping téli kutyagolással és Aranyosi Péterrel Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk milyen programokkal kapcsolódhattok ki a héten!

Metronóm Jazz Klub: Pátkai Rozina & PQR

Időpont: január 13. 20.00
Helyszín: E78

Pátkai Rozina énekesnő, dalszerző a bossa nova autentikus európai képviselőjeként szerzett nemzetközi szinten is elismerést. Új formációjának zenészei a magyar könnyűzenei élet meghatározó egyéniségei.

Szabó Dániel Ferenc (MÖRK), ifjabbik Tóth István (Laiho, Bíró Eszter) és Ávéd János (Modern Art Orchestra) pop és jazz-zenei ihletettséggel szólaltatják meg Rozina saját és társszerzőkkel jegyzett dalait.

Bővebb információ: iranypecs.hu

Bohémélet – Színház

Időpont: január 15. 19.00
Helyszín:
Pécsi Nemzeti Színház

A Bohémélet (La bohème) Giacomo Puccini négyfelvonásos operája. A szöveget Henri Murger Scènes de la vie de bohème című műve nyomán Puccini útmutatásait követve Luigi Illica és Giuseppe Giacosa írta. Az ősbemutató Arturo Toscanini vezénylésével 1896. február 1-jén volt a torinói Teatro Reggio színházban.

Ezt a művet most két felvonásban láthatod a Pécsi Nemzeti Színházban, Bozsik Yvette rendezésében.

Bővebb információ: iranypecs.hu

Téli Kutyagolás

Időpont: január 16. 10.00
Helyszín: Pécs, Dömörkapu

A programmal egy lehetőséget szeretnének nyújtani a kutyásélet kedvelőinek, mindezt a csodálatos Mecsek felfedezésével támogatva. A túra közel 8 km hosszú, melyhez túravezetőt is biztosítanak majd a szervezők. A találkozó a Dömörkapunál lesz, délelőtt 10 órakor. A megfelelő felszerelést minden túrázónak magának kell biztosítania. A túrára kutyabarát, nem kutyatulajdonosokat is szívesen látnak.

Bővebb információ: iranypecs.hu

#SzexiSzombat ✘ Pécsi Sörház

Időpont: január 15. 22.00
Helyszín: Pécsi Sörház

Ne hagyd ki Pécs #Legszexibb szombat esti buliját!
Kizárólag a legdögösebb zenéket játszák majd az aktuális slágerlistákról, legyen az POP, RnB, Dance, Trap vagy Raggaeton. Remek italok, Face&Dress kontroll és őrületes hangulat vár rád egész éjszaka. Ha pedig viszed még másik 3 barátodat is, akkor minden baráti brancsnak egy ajándék üveg hűtött pezsgő üti a markát. A dresszkód: kúl és elegáns.

Bővebb információ: iranypecs.hu

A magyarok ősi csillagos égboltja

Időpont: január 16. 15.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Planetárium

Az előadás a csillagok magyar elnevezését és a hozzájuk fűzött mondákat mutatja be az érdeklődőknek.

A hétköznapok embere kevéssé ismeri az égboltot, még kevésbé a gyakran feledésbe merült ősi csillagképeket. Mélyen belénk vésődött a Göncöl szekér vagy a Tejút elnevezés, mely ősi kultúránk mondáiként maradt fenn a köztudatban. Ám, ha több magyar elnevezésű csillagképet kellene felsorolnunk, ráadásul az égbolton beazonosítanunk és megtalálnunk, bajban lennénk.
Több magyar kutató kereste, gyűjtötte népünk csillagos égbolthoz kapcsolódó meséit, mondáit, hogy megtölthessék a magyarok elképzeléseivel benépesített égboltot.
Az előadás a magyar csillagnevek tucatjait és a hozzájuk fűzött mondákat mutatja be az érdeklődőknek.

Az 50 perces előadás 12 éves kortól javasolt.

Bővebb információ: iranypecs.hu

Aranyosi Péter és Vida Péter estje

Időpont: január 16. 20.30
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78

Aranyosi Péter humorista és Vida Péter színész-humorista a Miskolci gyökerek című közös műsorukban a miskolci fiatalság, a középiskolai kalandok, a miskolci show-ska zenekar, a legendás Kabinet Rt és a Diósgyőr focicsapata kapcsán ontják a poénokat és a miskolci/borsodi történeteket.

Fotók: Az események facebook, illetve weboldalaikról származnak*