Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Wifi nélkül nincs élet  - legalábbis a "Z" generáció fiataljainak, akik a kütyük világában sodródnak és így élik az életüket. El kell szakadni a virtuális világtól, hogy legyen normális jövő és tartalmas életet éljenek a fiatalok - megnéztük a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót.

A szervezők – a Pécsi Katifi, a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrájának önkéntesei – idén is jól ismert, érdeklődésre számot tartó előadókat hívtak meg. Máriagyűdre érkezett többek között Fábry Kornél, a tavalyi budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára, Lackfi János költő, továbbá a Vivat Bacchus Énekegyüttes.

„Hihetetlen nyomás alatt tartjátok egymást és saját magatokat is azzal, hogy ha nincs elég lájk és visszajelzés a posztjaitokra, folyamatosan produkálni kell valami újat. Folyamatosan felesleges infókat osztotok meg egymással a pozitív visszajelzés reményében, miközben valódi, személyes kapcsolataitok rendkívül szegényesek. A világra úgy tekintetek, hogy ami nincs az interneten, az nem is létezik. Ennek az életszemléletnek akartok megfelelni annak érdekében, nehogy lemaradjatok valamiről. Szeretetkoldulással élitek az életet, amíg nem találkoztok magával a szeretettel – mondta előadásában Fábry Kornél atya. A kétnapos találkozón 200 fiatal vett részt a 16–35 éves korosztályból.