Címlap Közélet Megszavazták:...

Megszavazták: fizetésemelést kap Orbán Viktor

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miniszterelnök havi illetményét a házelnök tiszteletdíjának szintjére emelték. Az „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” című salátatörvény javaslata szerint

25/A. § A miniszterelnök havi illetményének összege megegyezik az Országgyűlés elnöke – az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény szerinti – tiszteletdíjának összegével.

Az Országgyűlés keddi ülésén a kormánypárti többség elfogadta a törvényjavaslatot, így a jelenlegi 1,5 millióról Kövér László házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó 3,5 millió forintra emelték Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját. A kormányfőnek jár továbbá bruttó 1,3 millió forint képviselői tiszteletdíj is.

A törvényjavaslat a miniszterelnök hatáskörébe vonta a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtitkárok, a kormánybiztosok, a miniszterelnöki biztosok, és a miniszterelnöki megbízottak illetményéről szóló döntést. 

(Index)