Címlap Közélet ÚJ ÖTLET: Örö...

ÚJ ÖTLET: Örökbe adják a Centrum parkoló fáit azért, hogy újabb növények ültetését tudják finanszírozni Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"A pécsi Centrum parkolóban és annak környezetében található 150 fát adjuk örökbe pécsi vállalkozásoknak. A pécsi vállalkozások által befizetett összegből - mert nyilván ez nem ingyen történik - pedig újabb faültetéseket fogunk finanszírozni városszerte" - jelentette be Péterffy Attila.

Pécs polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján arra is kitért, ha az új ötletük beválik, akkor nemcsak fákat ültetnek, hanem egy “famonitort” is vesznek.

Fadobt a projekt neve

Az örökbefogadásért cserébe pedig jár táblácska és reklámfelület is. Kikerülhet a cég neve és a logója a Centrum parkolóba, a fa mellé, majd egy városban közlekedő buszra és weboldalra is.

Ha sok pénz gyűlik össze, akkor lesz “gyökérmonitorozás” is

Ha bejön az elképzelés és sokan bérelnek fát, akkor még egy speciális eszközt is szeretne vásárolni a városvezetés, amivel a jelenlegi fák állapotát és gyökereit monitorozzák. Ezzel akarják megóvni a faállományt – közölte Péterffy Attila.

A felvetés egyébként az önkormányzat kommunikációs cégétől, a Pécsi Kommunikációs Központtól ered, akinek a polgármester külön is megköszönte a kreatív elgondolást.

A teljes sajtótájékoztató itt érhető el! A kép minősége lehetne jobb, ezért elnézést kérünk!

A Pécs Állatkertben is lehet fát örökbe fogadni. Úgy láttuk, ott 18 000 forint a magánszemélyeknek, míg cégeknek 50 000 forintot lehet fizetni. Ezért 2 családi jegyet, oklevelet és az ültetett fához kihelyezésre kerülő táblát is biztosítanak.