Címlap Közélet Mohácson kuta...

Mohácson kutakodott az Európai Csalás Elleni Hivatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a mohácsi önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján. A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba – számolt be az ATV Híradója.

A mohácsi közgyűlés ellenzéki csoportjának feltételezése szerint néhány uniós pályázat megvalósításánál korrupció gyanúja merült fel a kifizetéseknél, ezért feljelentést tettek a magyar hatóságoknál.

A korábbi beadványok feljelentések alapján a magyar hatóság nem talált semmi kivetnivalót, bennünk azonban továbbra is felmerült a és a VAN képviselőiben a gyanú fennált, hogy itt emberek duplán, triplán ki lettek fizetve EU-támogatások terhére

– mondta Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője.

Ezért az ellenzéki képviselők az OLAF felé is bejelentést tettek, amit az unió csalás elleni hivatala befogadott és nyomozást rendelt el. Az ellenzéki VAN egyesület önkormányzati képviselője szerint nem kevés pénzről van szó.

Mohács polgármestere elismerte a vizsgálat tényét, de azt hangsúlyozta, hogy nemcsak az önkormányzatot, hanem az irányitó hatóságokat is vizsgálták az OLAF nyomozói, akik az államkincstárnál is látogatást tettek. Annyi derült ki, hogy Mohácson az 5 legnagyobb uniós pályázat aktáit kérte el és vizsgálta a hatóság az elmúlt hetekben.

Az OLAF nyomozása egyelőre lezárult a mohácsi önkormányzatnál, arról, hogy találtak-e bármilyen szabálytalanságot majd csak a jövő évben adnak tájékoztatást.