Címlap Közélet Takarékosság:...

Takarékosság: négy rendőrőrsöt bezártak Baranya megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról a Pécs Aktuál korábban már beszámolt, több rendőrségi épületet – őrsöt – is bezárnak Baranya megyében. Az ORFK tájékoztatása szerint november közepéig 112 épületet vagy épületrészt zártak be ideiglenesen a fűtési szezon végéig, ezek között vannak rendőrőrsök, körzeti megbízotti irodák, oktatási és rekreációs épületek, autópálya-rendőrségek. Emellett 17 helyen véglegesen bezárnak kis létszámú szervezeti egységeket, jellemzően KMB-irodákat.

Baranya megyében hét szervezeti egység érintett: ötöt ideiglenesen zártak be, így a harkányi, a villányi, a beremendi és a kozármislenyi rendőrőrsöt, valamint a pécsudvardi autópálya-rendőrséget, míg a kővágószőlősi és berkesdi körzeti megbízotti irodára véglegesen lakat került.

Az ORFK szerint nem kizárólag azokat az épületeket zárják be ideiglenes vagy végleges jelleggel, amelyek takarékossági okok miatt indokoltak, hanem amelyek nélkül a szolgálatot továbbra is megfelelő szinten el tudják látni. A bezáró egységekben dolgozó munkatársakat máshol helyezik el, és a szolgálatot ugyanúgy ellátják, mint előtte.