Címlap Közélet Nem vicc: Gyu...

Nem vicc: Gyurcsányék a viccpártot is bedarálnák!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a 106 egyéni választókörzetből 71-ben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt önállóan fog jelöltet állítani a jövő évi választásra. Ez azonban jelentősen csökkenteni fogja az ellenzéki összefogás hatékonyságát, hiszen az MKKP szavazatokat vihet el Gyurcsányéktól – derül ki a Mandiner cikkéből.

Noha a párt egyelőre csak a Mediánnál éri el az ötszázalékos parlamenti küszöböt (igaz, Budapesten még ezt is meghaladja), a Publicusnál és a Závecz Researchnél 1 százalékon, az Idea Intézet legfrissebb felmérése szerint 2 százalékon állnak.

A Kutyapárt támogatottsága azonban tovább növekedhet, hiszen egyre több az olyan, egyébként ellenzéki szavazó, akinek nem veszi be a gyomra azokat az előválasztási különalkukat – különösen a DK-Jobbik megállapodások verik ki a legtöbbeknél a biztosítékot –, amelyeket a hat párt kötött és kötni fog – olvasható az elemzésben.

Gyurcsányék nagy bajba kerülhetnek?

Gyurcsányék is érzik ezt, ezért a céljuk az, hogy bedarálják a viccpártot. A helyzetet nehezíti, hogy az összefogáson belüli, egymás közötti harcok miatt több potenciális szavazó végül elfordulhat a kormányváltónak vélt csodafegyvertől az MKKP miatt, amely így akár a parlamentbe is bekerülhet!

Ezzel az, a Gyurcsányék számára katasztrofális helyzet állna elő a baloldalon, hogy egyfelől elmaradna a kormányváltás, másfelől a DK újabb, immár parlamentbe jutott vetélytársat kapna a nyakába.

A cikk ITT olvasható.

(Fotó: MTI/Mónus Márton)