Címlap Koronavírus Orbán: A libe...

Orbán: A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjújában úgy vélekedett, a gyermekvédelmi törvény kapcsán „hirtelen nagyon korrupt” lett a kormány Brüsszel szemében.

„Azért van szükség népszavazásra, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot” – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában péntek reggel.

Óriási a nyomás a kormányfő szerint

Mint említette, óriási a nyomás, „zsarolnak, fenyegetőznek, (…) késleltetik a nekünk járó pénzek kifizetését”, és a kormány egyedül nem is lesz elég erre a küzdelemre, „mindenkire szükség lesz”.

A majdani népszavazáson bízik a sikerre, hisz „volt már erre példa”, a migránsok szétosztásának ötlete idején.

A nyomás része egy 54 oldalas dokumentum is, része ennek az, hogy be kell engedni a szexuális nevelést az iskolába, vagyis ezt a feladatot Brüsszel át akarja adni a szülők kezéből az iskolákéba, de ezt a kormány nem fogadja el, nem mehetnek „LMBTQ-aktivisták az oktatási intézményekbe”.

A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak

Orbán Viktor ismeri „a mesekönyveket”, de szerinte a németek és a magyarok is maguk kell, hogy megmondják, hogy nevelik a gyermekeiket, „igenis álljunk ki amellett, hogy a magyar gyermekek nevelése a magyar emberekre tartozik” – mondta.

Szerinte a liberálisok ebben a kérdésben a szabadság ellenségeivé váltak, de

tudomásul kell venni, hogy a világban nemzetek vannak, kultúrával, történelemmel, amit tisztelni kell.

A helyreállítási alapról szóló tárgyalások is – úgy tűnt, hogy – nyugvópontra jutottak már, amikor jött a gyermekvédelmi vita az EU és Magyarország között.

Magyar helyreállítási alapot hoz létre a kormány

„Úgy látom, hogy két hónapnyi halasztást fog kérni az unió a tárgyalások folytatására; tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni. De az idő számít, ezért a kormány úgy döntött, létrehozza a kormány a helyreállítási alapot, ma jön hozzám tárgyalni a pénzügyminiszter ellen részleteiről. Hirtelen a gyermekvédelmi törvény kapcsán nagyon korruptak lettünk” – ecsetelte a miniszterelnök.

Azt üzente a leendő népszavazást bojkottálóknak, hogy nézzék meg, mi van Nyugat-Európában, kér mindenkit, hogy tájékozódjon, nézzen körül, aki pedig nem megy el szavazni, az rábízza a döntést a többiekre, a bojkottnak ezért nincs semmi értelme.

A brüsszeli bürokraták hadserege rá akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy törvényeket változtasson meg

– foglalta össze véleményét.

A Pegasus-ügyről röviden beszélt, szerinte Pintér Sándor belügyminiszter mindent elmondott a kérdésről.

Elmondta még, 23 deltás és 2 gammás koronavírusos van Magyarországon, így biztosra lehet venni, hogy a járvány negyedik hullámnak Magyarország is része lesz, ám az oltások megvédenek a súlyos megbetegedésekkel szemben – ezt Izrael példája is mutatja.

Nyomatékosította, augusztus 1-jétől mindenki kérheti a harmadik oltást, „Európában ebben mi vagyunk az elsők”, az idősekkel pedig „külön kell foglalkozni”, ezért fel fogják keresni a 15 százaléknyi oltatlan idős embert – személyesen -, hogy meggyőzzék, oltani kell.

Bejelentette,

a 12 évesnél idősebb gyermekeket a tanév kezdete előtti napokban egy kampány keretében oltják be.

Az egészségügyi dolgozók körében kötelező oltás indokaként elmondta, vannak már most is a körükben kötelező oltások, ezek körét terjesztették most ki Kásler Miklós miniszter javaslatára.

(via Infostart)