Címlap Koronavírus Orbán: A nyug...

Orbán: A nyugdíjasok pontos elszámolást várnak a kormánytól

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Módosítani kellett a költségvetést ahhoz, hogy öt százalékkal tudják emelni a nyugdíjat, de minden érintett biztos lehet abban, hogy hozzájut a magasabb összeghez, a 13. havi nyugdíjak esetében is – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. A kormányfő a járványadatok mellett a műsorban közölte azt is, hogy december 15-én indul a 12 éven aluliak oltása.

A kormányfő legfontosabb bejelentései:

  • Már pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben az ötszázalékos nyugdíjemelésről szóló kormányhatározat
  • December 15-én kezdődik az 5-11 évesek beoltása Magyarországon
  • Tovább nőtt a harmadik oltást felvevők száma, „az oltás az egyetlen orvosság”
  • A kormány azért dolgozik, hogy a családok támogatása és a bevándorlás megállítása érvényesüljön

Szükséges volt hozzányúlni a büdzséhez ahhoz, hogy öt százalékkal tudják emelni a nyugdíjat, de ehhez nem kellet az Országgyűlés, csak egy kormányrendelet – mondta Orbán Viktor, aki szerint a nyugdíjasok pontos elszámolást várnak a kormánytól.

MINDEN NYUGDÍJAS BIZTOS LEHET ABBAN, HOGY „A NYUGDÍJA ÖT SZÁZALÉKKAL EMELKEDIK, AHOGY A TIZENHARMADIK HAVI IS, AMI MINDENKÉPP JÓ HÍR

– hangsúlyozta.

Szóba került a béremelés is, ezzel kapcsolatban elmondta, nem csak emelni kell, hanem a pénzt szét is kell osztani. Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy van-e ezekre keret azt felelte a kormányfő, hogy „ha a gazdaság megtermeli, ha jól dolgozunk, akkor van”. Úgy látja, a kommunizmus és a rendszerváltás miatt sokan élnek napjainkban is nehéz helyzetben, ezen túlmenően a családi kasszát sem akarja kiüríteni az ember.

Ha olyan pénzt osztasz szét, amit nem termelsz meg, előbb-utóbb csődbe mész

December 15-én kezdik meg az 5-11 évesek oltása, amiről megbízható szakértői vélemények alapján hozott döntést a kormány. A miniszterelnök szerint a gyerekek nem tehetnek arról, hogy nincsenek beoltva, a szüleik hoznak döntést erről. Elmondása szerint körülbelül 69-70 ezer vakcina érkezik először az országba, szerdától lehet regisztrálni az oltásra.

Orbán úgy vélte, a koronavírus-helyzet jelenleg javul, „a mostani hullámnak a csúcsán vagyunk.” Hangsúlyozta: a koronavírus ellen nincsen más orvosság, csak az oltás. Korábbi kijelentését megismételve hozzátette, ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk lesz, ha be vagyunk oltva, akkor viszont nagykarácsony. 

(via Index)