Címlap Közélet Orbán: Feneke...

Orbán: Fenekedik a baloldal és már készül Gyuri bácsi is

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, hogy kik vagyunk mi valójában” – fogalmazott a békemenetről érkezett sok tízezer ember előtt az Erzsébet térnél a miniszterelnök október 23-án.

A békemenettel Budáról érkezett sok ezer ember előtt mondta el október 23-ai beszédét Orbán Viktor miniszterelnök az Erzsébet téren.

Jó napot, magyarok, jó napot, lengyelek, jó napot, olaszok” – köszöntötte hallgatóságát. “Régen láttuk egymást, sok mindent kell megbeszélnünk ma délután, de mindenekelőtt emlékezzünk, emlékezzünk a 65 évvel ezelőtti napokra és a 15 évvel ezelőtti délutánra!” – tette hozzá.

Mint felidézte, 15 évvel ezelőtt “az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-ét csináltak”.

A magyarok jól döntöttek

“Vagy ide, vagy oda kell állnod. Szempillantás alatt kiderül, ki a rossz, ki áll a történelem jó, és ki a rossz oldalán. Mi, magyarok, jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, magyar hazafiak a kommunisták ellenében” – idézte fel 1956-ról.

Szerinte “arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, hogy kik vagyunk mi valójában. Hatalmas erők költöztek belénk, és megrendültek a kommunista rendszer tartópillérei. A magyar név megint szép lett, méltó régi, nagy híréhez”.

Erre a napra szerinte rangtól és társadalmi élethelyzettől függetlenül mindenki ugyan amiatt emlékezik, “dicsőség a hősöknek” – fogalmazott.

Ezt követően párhuzamokat állított az 1956-os és 2006-os magyar vezetői hozzáállás között.

Amikor felemeltük a szavunkat, könnygázzal, lovasrohammal és gumilövedékkel válaszoltak. Ezen a helyen 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat. Történt mindez az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a világ szeme láttára. Lassan mondom, hogy mindenki megértse, soha nem fogjuk elfelejteni nekik

– mondta.

A pesti humor szerint – mint folytatta – nem akkor kell megsértődni, amikor az ember úgy érzi, hanem amikor megéri; ennek volt szerinte köszönhető, hogy 2010-ben a polgári erők kétharmados választási győzelmet aratva “elsöpörték a szocialista Magyarországot”.

Az Országház fantomja

Gyurcsány Ferencet neve említése nélkül “az Országház fantomjának” nevezte.

“Elégtételt venni elég egyetlen mámoros pillanat, de évek kellettek jóvátenni a baloldal rombolását. Nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt” – fejtegette, “sikerült eltakarítani a romokat, talpra állítottuk Magyarországot, egymillió új munkahelyet hoztunk létre, lerúgtuk magunkról a devizahiteleket, csökkentettük az adókat, és eljutottunk oda, hogy jövőre magasabb lesz a minimálbér, mint 2010-ben az átlagbér volt”.

Ezt követően felsorolta a 2022-es intézkedéseket, egyebek mellett szólt a fiatalok adómentességéről és a gyermeket nevelők szja-visszatérítéséről.

Brüsszel és a kommunisták

Ideje lenne, hogy Brüsszelben is megértsék, velünk még a kommunisták sem boldogultak, mi vagyunk a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül Góliát. Mi vagyunk, akik kiütötték az első téglát a berlini falból. És most is álljuk a sarat. Most is azt állítjuk, hogy nem igazunk van, igazunk lesz. Lesz népszavazás, meg fogjuk állítani az iskola falain kívül az erőszakos LMBTQ-propagandát

– fogalmazott a miniszterelnök.

Fenekedik a baloldal és “már készül Gyuri bácsi is”

Szerinte a baloldal “szervezkedik és fenekedik”, szórja az erőszak és a viszály magvait.

“Ellenfeleink azt hiszik, nem ismerjük fel a farkast, ha báránybőrbe bújtatják, azt hiszik, nem tudjuk, hogy ő fogja megenni a nagymamát… de van ott hely még más percemberkék számára is” – vélekedett Orbán Viktor, aki szerint “a baloldal fáján csak baloldali politika nyílik”.

A baloldal szerinte ma megint szervezkedik, és “a nagy víz túlpartján már készül Gyuri bácsi is” – utalt Soros György vélt szerepére, de “rossz az időzítés”, az amerikaiak ugyanis nem akkor jönnének, “amikor hívtuk őket” – utalt vissza az 1956-os amerikai be nem avatkozásra. Szerinte 1956-ban, 2006-ban és ma is ugyanazt akarják a magyarok, “igazságot Magyarországnak”.

“Nem gondoljuk, hogy mindig, mindenben igazunk van, de mindig igazunk van, amikor támadnak minket”

“Nem gondoljuk, hogy mindig, mindenben igazunk van, de mindig igazunk van, amikor támadnak minket, és mi megvédjük magunkat. A legyüzhetetlen igazság bennetek van, a lelketekbe oltva. Hallgassatok rá, cselekedjetek a sugallata szerint, és ha eljön az idő, álljatok ki a házatok elé és védjétek meg!” – szólított fel Orbán Viktor.

Kijelentette, az ő kormányzásukkal még azok a magyarok is jobban járnak, akik nem rájuk szavaznak.

A baloldal és a szórakoztatóipar

Úgy látja, amit a baloldal csinál, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, mint a komoly politizáláshoz, “még azt a választást sem tudták megnyerni, amin csak ők indultak”, “azon versenyeztek, ki legyen Soros György és Brüsszel hazai helytartója, a budai pasa, az új párttitkár. Az a céljuk, hogy Mária kezéből Brüsszel kezébe tegyék le Magyarországot. Néhány levitézlett baloldali párt miatt nem kéne ennyien összegyűlnünk. De bennünket ne tévesszen meg a baloldal látványos szerencsétlenkedése, ami igazán fenyegető, az a mögöttük lévő hálózat, pénz és média, amit csak együtt szoríthatunk ki mi, magyarok” – ecsetelte.

“Jöttünk, láttunk, és újra győzni fogunk. Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk felett, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor.

(Infostart, Facebook, fotók: Koszticsák Szilárd/MTI)