Címlap Közélet Orbán: Gyenge...

Orbán: Gyenge nemzetnek nem jár szabadság, legfeljebb hamisgulyás a barakkjába

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor a háborúról és békéről, a haza üdvéről és a fenyegető veszélyekről írt új Facebook-posztjában. A kormányfő szerint már 12 éve egy erős Magyarországért dolgoznak, és ebben nem térítette el őket semmi.

Gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki. Gyenge nemzetnek nem jár a szabadság, legfeljebb hamisgulyás a barakkjába. Gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést, legfeljebb beletörődhet a sorsába

– írta a miniszterelnök, aki szerint a béke, a szabadság és az egyetértés „az erős népek jutalma”. Véleménye szerint „övék a jólét, az önbizalom, a biztonság és a nyugodt élet”.

A kormányfő emlékeztetett, hogy Széchenyi, Kossuth, Petőfi és „mind a többiek” erős Magyarországot álmodtak, és „ezért álmodunk velük mi is”.

Erős országot akarunk, amely ugyan a természet törvényei szerint nem szakadhat ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog, nem enged más bolygók vonzásának, és nem engedi, hogy idegen népek érdekei jelöljék ki a röppályáját

– fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte mindehhez „tekintélyt parancsoló erő” kell.

Ezt az erőt gyűjtjük, ezt az erős Magyarországot építjük évről évre, ezt tesszük tizenkét éve. Ezért támogatjuk a családokat, és ezért hoztunk létre egymillió új munkahelyet. Ezért adóztattuk meg a multikat, csökkentettük a rezsit, és ezért küldtük haza az IMF-et

– emlékeztetett a kormányfő. Hozzátette: „Nem térített el bennünket se árvíz, se migráció, se világjárvány, és azt akarjuk, hogy ne térítsen el ettől se a háború, se a baloldal április 3-án”.

(Borítókép: Fischer Zoltán/MTI)