Címlap Közélet Orbán: Nem va...

Orbán: Nem vagyunk jámbor lúzerek

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Békemenettel érkezett több tízezres tömeg előtt tartotta meg ünnepi beszédét március 15-én a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök.

“Külön köszöntöm azokat, akik Kárpátalján vannak most velünk” – kezdte szónoklatát. “Egész jól nézünk ki, talán sohasem néztünk ilyen jól, mint éppen ma” – tette hozzá. Felidézte, mit üzent az előző Békemenet: “nem oda, Buda! De most már nem oda Pest sem!”

Megüzentük, hogy mi itt, a jobboldalon nem vagyunk jámbor lúzerek, akik megijednek a befolyásos médiától, Brüsszeltől vagy a még oly gazdag Soros Györgyöktől

– fogalmazott.

Mint mondta, áll mind a 106 képviselőjelöltjük Battonyától Nemesmedvesig, tartottak több mint 100 választási gyűlést, 19 nappal a választás előtt szerinte “jól állnak a csillagok“.

Megmutattuk az erőnket, és ez meghozta az eredményt. Hiába bújt a farkas báránybőrbe, a csalárdság árát most meg kell fizetni. Az üstökösnek hitt miniszterelnök-jelöltjük mára csak egy földbe csapódott, kihűlt kődarab

– mondta. Nagy szerencsének nevezte, hogy “most nem ezeknek a kezében van Magyarország krományrúdja”.

Ezt követően hosszasan kritizálta a lengyel jobboldal vezető Donald Tuskot, aki “szétverte saját pártját Brüsszelben”, de “régi tanács, soha se akadályozd meg az ellenfeledet abban, hogy hibát kövessen el” – fogalmazott.

Mint mondta, “itt vannak a még meg sem született unokáink és dédunokáink”, “így van ma együtt Magyarország a nemzet főterén”, utalt a március 15-én ünnepelt nemzeti hősökre is. Ezt követően, mint mondta, “komoly dolgokról” beszélt.

Mióta létezik közös nemzeti emlékezet, a Kárpát-medence népei egyet akartak: legyen béke, szabadság és egyetértés, így fogalmazták meg 1848-ban. Mindháromhoz ugyanarra van szükségünk: erőre. Gyenge nemzetnek nem jár a szabadság, legfeljebb hamis gulyás a barakkjába. Gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést, legfeljebb beletörődhet a sorsába

– fejtegette Orbán Viktor. “A szél mindig az erősek vitorláját dagasztja, mindig őket kedveli a szerencse, és ők érnek révbe.” Szerinte 12 éve ezt az erős országot építik.

“Ezért támogatjuk a családokat, és ezért hoztunk létre egymillió új munkahelyet, ezért adóztattuk meg a multikat, ezért szálltunk szembe Brüsszellel, és ezért küldtük haza az IMF-et, ezért nem szabad, hogy eltántorítson minket a baloldal április 3-án” – szögezte le.

Szerinte a világ legtalálékonyabb emberei élnek itt, a világ legszebb nyelvét beszélik, és ez a jó szívű emberek országa is, “de ez mind nem elég”.

A szépségből, a nagylelkűségből csak akkor lesz valami, ha előbb erőnk van és aztán igazunk, és nem fordítva“. Az erő pedig – folytatta Orbán Viktor – nem csak izom kérdése: vadkanból is lehet pörköltet csinálni, és bár a medve a szkanderban verhetetlen, lehet karikát fűzni az orrába, az oroszlánnak pedig homokot szórni a szemébe.

“Nem hajlongunk, nem kushadunk, és nem rejtjük véleményünket akkor sem, ha ez nem tetszik másoknak. Nem vágyunk arra, hogy mindenkivel megszerettessük magunkat, mert ez úgyis lehetetlen. Nekünk sem tetszik mindenki” – fejtegette a miniszterelnök. “A ránk dobált kövekből lépcsőt építhetünk magunknak” – tette hozzá. “Soha, de soha nem fogjuk feladni egyetlen percre sem.”

Kijelentette, 200 ezerrel több gyerek született, mintha a baloldal maradt volna kormányon, ezen kívül van 1 millióval több magyar állampolgár és ugyanennyivel több munkavállaló, mint 2010-ben.

Szerinte egymásnak adják a kilincset a világ legnagyobb sportrendezvényei, a világ pedig itt ruház be a legnagyobb kulturális fejlesztésekbe.

A háborúról

Ezt követően a háborúról beszélt “a szomszédunkban”, abban az országban, “ahol magyarok százezrei élnek”.

“Minden idők legnagyobb humanitárius segélyprogramját működtetjük. Két évünk ráment, hogy legyőzzünk egy száz éve nem látott világjárványt, és itt van nekünk a baloldal is. A veszélyek korát érjük, nem engedhetjük meg a kapkodást, higgadt döntésekre van szükség.”

Szerinte a háborúban akárki győz, “mi rajtavesztünk”. Közép-Európa szerinte sakktábla, Magyarország pedig bábu rajta. Ha viszont Magyarország nem elég erős, fel is fogják áldozni. “Túl jól ismerjük a háború természetét” – figyelmeztetett.

“Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni” – összegzett Orbán Viktor.

Úgy látja, sem az Egyesült Államok, sem Brüsszel nem fog magyar fejjel gondolkodni, ezért az a cél, hogy az ország ne legyen gyalogáldozat. “Ebből a háborúból ki kell maradnunk” – hangoztatta a miniszterelnök. “Se katonát, se fegyvereket nem fogunk küldeni a harcterekre” – szögezte le.

Ezt követően azt mondta, a baloldal elvesztette a józan eszét, holtkórosan beletámolyogna egy véres háborúba, de “ezt nem fogjuk megengedni”.

A választásról

Szerinte a háborús veszély nem csökkenti, hanem “az egekbe emeli” a választás tétjét.

Békepárti jobboldal vagy háborús baloldal? Építkezés vagy rombolás? Előre vagy hátra? Aki a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz

– jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnökeként, aki szerint “keresztény szívvel kell érezni, és magyar fejjel gondolkodni”.

Kijelentette, olyan kormány kell, amelyet nem érhet meglepetés. “Ez most nem az amatőrök órája, nem a dilettánsok ideje. Éppen elégszer láttunk karón varjút. Erősek vagyunk és egységesek is, ezért meg fogjuk állítani az egész világon végigsöprő genderőrületet a határainkon, az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén” – utalt a szintén április 3-án tartandó gyermekvédelmi népszavazásra.

“Megkérdeztem Arnold Schwarzeneggert, hány fekvőtámaszt szokott megcsinálni egy alkalommal. Azt válaszolta: csak onnantól számolom, amikor már fáj. Ezért azt kérem, tegyetek rá még egy lapáttal! Ezt a választást meg kell, és meg is fogjuk nyerni. És akkor béke, szabadság és nyugalom lesz Magyarországon.”

Élete legfontosabb csatájának nevezte az április 3-ai választást és a gyermekvédelmi népszavazást. “A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenekelőtt, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta szavait.

Íme a beszéd:

(Infostart)