Címlap Közélet Orbán Viktor ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A munkahelyek megvédését, az infláció letörését és a bérek növelését nevezte a legfontosabbaknak a magyar gazdaság szempontjából Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint az európai és a magyar gazdaság működését is meghatározza az orosz-ukrán háború, amelynek ha vége lenne, az európai és a magyar gazdaság is a „szebbik arcát” tudná mutatni. Ebben a helyzetben a kormánynak meg kell védenie a munkahelyeket, amivel nem áll rosszul, sőt 70-80 ezer betöltetlen álláshely van az országban.

Orbán Viktor fontosnak nevezte az infláció letörését, ebben radikális eszközökhöz nyúlt a kormány. Az árspekuláns multikat erővel kell rákényszeríteni arra, hogy abbahagyják az indokolatlan áremelést – fogalmazott.

Elmondta azt is, augusztus végére általános vélemény lesz, hogy a kormány el fogja tudni érni az évvégi egy számjegyű inflációt. Az ellene való küzdelem után jön a növekedésért folytatott küzdelem, amit össze kell kötni a béremeléssel.

A magas árak ellen két módon lehet védekezni: az infláció letörésével és a bérek emelésével

– közölte, hozzátéve: a kormány a családokat akarja megvédeni.

(MTI, fotó: Fischer Zoltán)