Címlap Közélet Pécsi tanárok...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola a külső megújulás után újabb lehetőséghez jutott, miután az intézmény az Erasmus+ köznevelési mobilitási pályázaton több mint 28 000 euró támogatást nyert szakmai céljainak elérésére; az összeget nemzetközi környezetben tanfolyamok és továbbképzések szervezésére, valamint szakmai látogatásokra fordíthat.

A pályázat során a tanárok fejleszthetik kompetenciáikat. A gimnáziumból 11 pedagógus élvezi az Európai Unió támogatását másfél éven át. Eddig két tanár járt Düsseldorfban és Essenben, idén nyáron azonban nyolcan kelnek útra Ausztria, Németország és Olaszország tájaira, majd ősszel még három tanár zárja a projektet Németországban, Törökországban és Máltán.

A továbbképzések és látogatások alkalmával osztálytermi menedzsment megoldásokat, új módszereket (digitális ötletek a tanításhoz az online, személyes és hibrid oktatásban, e-learning alkalmazások, webdesign, interaktivitás–kreativitás), hatékony motivációs, együttműködési és értékelési stratégiákat, játékalapú tanulási technikákat ismerhetnek meg, valamint a sikeres iskolavezetés alapjait és jövőorientált szemléletmódot. Reményeik szerint mindannyian élményekkel gazdagodva, friss motivációval térnek vissza – tájékoztatta a Pécs Aktuált Tóth Éva projektkoordinátor.