Címlap Közélet Pécsi táncoso...

Pécsi táncosok képviselik Magyarországot a világbajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén a Magyar Táncsport Szakszövetség két párost, köztük egy pécsit delegált a világbajnokságra. Pécsről a 16 esztendős Kapronczai Sára és táncpartnere, Rozina Ákos nyerte el a lehetőséget, hogy 30 ország 60 táncosa között bizonyítson. A junior versenyzők szombaton Szófiában standard kategóriában lépnek táncparkettre.

A 16 esztendős Rozina Ákos és Kapronczai Sára, háttérben Dudley Katalin figyeli minden lépésüket

A magyar bajnokság és a ranglistaversenyek alapján választották ki őket

Pécsről volt már felnőtt páros világbajnokságon, de junior kategóriában ez az első, hogy ilyen rangos megmérettetésen szerepelhetnek. Kapronczai Sára a Koch Valéria Iskolaközpont diákja, míg Rozina Ákos a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába jár. Mindketten hétévesen kezdtek táncolni és azóta is napi szinten több órát gyakorolnak.

– Ahogy végzünk az iskolában, jövünk edzeni. Megszoktuk és a napi rutinunk része a tánc. Most, hogy közeledik a világbajnokság már érezzük a feszített tempót – mondták. A párost Dudley Katalin készíti fel a nagy megmérettetésre.

Mindenük a tánc

– A versenyen ötször 1,5-2 perces versenyszámot kell majd bemutatnunk, amit előre betanultunk. Nagyon sok mindent néz majd a zsűri. Kezdünk kicsit izgulni – mondta Sára.

40 éves a pécsi sportegyesület, rengeteg táncost nevelt már ki

A Szigo Tánc Sportegyesület és a Kapronczai Művészeti Iskola több évtizedes múlttal rendelkezik és jelenleg több mint ötven versenyző páros jár ide.

– Rengeteg országos bajnokot neveltünk ki, akikre nagyon büszkék vagyunk. A legnagyobb eredményünk a formációs világbajnokságon elért 6. helyezésünk. Úgy érzem, komoly munkát végzünk az utánpótlás-nevelésben, amit az eredményeink is bizonyítanak. Tavaly is ment volna egy páros a világbajnokságra, ám sérülés miatt vissza kellett mondani a szereplést – mondta Kapronczai Balázs, aki édesapjától vette át az iskola vezetését.

A két fiatal versenyző az iskolában is jól helyt áll

A Szigo Tánc Sportegyesület és a Kapronczai Művészeti Iskola az ország egyik legnagyobb versenyzői bázisával rendelkező egyesülete, eredményességében pedig az ország legjobbjai között szerepel.