Címlap Közélet Permetezni fo...

Permetezni fog a BIOKOM hétfőtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő és szerda között fogja permetezni a gazt a cég - tudta meg a Pécs Aktuál, ha azt az időjárás is engedi.

A permetezésekre a reggeli óráktól kerül sor.

A felhasznált permetszer: Barclay Gallup Biograde 360 (totális gyomirtó), amely III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szer. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz, de a kijuttatás technológiája miatt szóródás nincs.

Az eljárás során a permetszert ULV technológiával juttatják ki. A megoldás lényege, hogy egy készülék a víz nélkül előállított permetszer cseppeket igen apró szemcsékre porlasztja, és védőernyő segítségével irányítottan juttatja ki a felületre a gyomirtó szert. A készülék akkumulátorral működik, a munkafolyamat teljesen halk.

(Borítókép illusztráció / Forrás: Biokom)