Piarista diák volt a terrortámadásra készülő iszlamista fiatal

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amint arról korábban beszámoltunk, robbantani akart egy iszlamista férfi Magyarországon. A Magyar Nemzet értesülései szerint a kedden elfogott személy „merényletet” tervezett hazánk több pontján is. A labdarúgó-Európa-bajnokság budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban például 70 ezer ember életét veszélyeztethette volna.

Újabb részletek

A Blikk értesülései szerint a jelenleg börtönben lévő V. Kendét – aki tagadja bűnösségét – elfogása után egy ideig jogász édesapja védte, tegnaptól azonban a sztárügyvéd, dr. Jován László látja el a képviseletét

 Ügyfelem nem vitatta a tőle lefoglalt elektronikus adathordozókon lévő adatokat, de a bűncselekmény elkövetését tagadta

– mondta az ügyvéd a Blikknek. A portál elérte a fiatalember édesapját is, aki nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit árult el: hisznek fiuk ártatlanságában, kiállnak mellette.

A piaristákhoz járt

V. Kende 2018-ban a kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett. Az oldal szerint társai szorgalmas, jóeszű, ám nagyon visszahúzódó, csendes fiúnak ismerték meg. Az iszlamista férfi korábbi diáktársa azt mondta róla:

Egyet tudok elképzelni, hogy magányában egy közösséget keresett, amit most megtalált. Szinte kizárt, hogy szívből hitte volna az iszlám tanításait.

A kecskeméti gimnáziumot követően a Budapesti Gazdasági Egyetemen folytatta tanulmányait V. Kende. Érdekesség, hogy az Instagram-oldalán már nem is a saját nevén szerepel, hanem egy felvett arab néven, Hüsseyin Z. V.-ként – írja a Blikk. 

Iszlám Állam

Hajdu János a TEK főigazgatója korábban közölte: a fiatalember az Iszlám Állam által működtetett zárt fórumon kifejezetten ajánlkozott arra, hogy olyan típusú támadást hajtson végre Magyarországon, amely nagy tömegeket érint. Nagy valószínűséggel ő kereste a lehetőséget, hogy ilyen támadást véghez vihessen – közölte a főigazgató, hozzátéve, hogy a nyomozást az ügyészség folytatja.

Előző sztori

Nyolc fertőzöttet még azonosítottak a megyében

Következő sztori

Bringákat a buszokra! Pécsett most indul a teszt, Kaposváron már 8 éve működik!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1