Címlap Közélet Szövetség Péc...

Szövetség Pécsért: közismert pécsi civilek is indulnak az önkormányzati választáson

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Hat, Pécsett közismert és elismert, évek óta a közösségért tevékenykedő és emiatt valódi civil pécsieket indít az ÖPE az idén nyári önkormányzati választáson. Az általam felkért civilek célja az, hogy Pécs végre maga mögött hagyja a kudarcokkal és sikertelenséggel teli múltat,

pártpolitikai csatározások és nagyotmondások helyett a város építésére, fejlődésére lehessen koncentrálni, és széthúzás helyett az együttműködés jellemezze a városirányítást, valamint az igazi szakmaiság, amihez szakemberek kellenek”

– közölte Kővári János.

Az ÖPE elnöke közleményében azt írta, „mind a hat civil képviselőjelöltünk – Vörösné Deák Andrea, Berényi Zoltán, Jancsula Dezső, Kővári János, Marsalkó Péter és Végh Péter – lokálpatrióta, és évtizedek óta komoly munkát végeznek szűkebb és tágabb lakókörnyezetükért, a pécsiek közösségéért, emellett egyikük sem tagja semmilyen pártnak”.

„Tisztában vagyunk azonban azzal is, hogy valódi sikert, valódi fejlődést csak akkor érhetünk el Pécsett, ha a pécsiek támogatása mellett a magyar kormánnyal is szövetségi, partneri viszonyt alakítunk ki, hiszen nem sokat ér az akarat eszközök nélkül!”

– jelentette ki. Hozzátette: „ezért örülünk annak, hogy a Fidesz és a KDNP (mint két kormánypárt) nyitott volt civil jelöltjeinkre, és elképzeléseinkre, és így megalakíthattuk azt a Szövetséget Pécsért, amely sikeresen képviselheti és vezetheti Pécset a következő években.

„Bízunk abban, hogy ez a Szövetség Pécsért a pécsiek többségének támogatását maga mellé tudja állítani azért, hogy a városlakók akarata érvényesüljön a város irányításában” – írta zárásul Kővári.