További enyhítések jönnek Pécsen is!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón számolt be a szerdai kormányülés legfrissebb döntéseiről. Mint mondta, 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetése óta ma csökken a halálesetek és az aktív fertőzöttek száma, ami örvendetes hír. A vidéki szabályozásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a kormány szerint a lazítások nem vezettek tömeges fertőzéshez, ezért további lazítások is bevezethetőek.

A védőtávolság fenntartása, valamint az arc eltakarása továbbra is kötelező lesz.

A kormány azt is eldöntötte, hogy hétfőtől Pest megyét a többi megyével tekintik egy egységnek. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a kormány két hétre hoz szabályokat, így a most bevezetett változások hétfőtől lépnek érvénybe

Az összes polgármester ma délután 3-ig küldhetik el véleményeiket, melyeket az operatív törzs és virológus szakemberek felülvizsgálata után hamarosan.

Vidéken további enyhítésekre lehet számítani

A miniszter bejelentette, hogy

hétfőtől a vendéglátóegységek, így az éttermek, presszók, büfék, kávézók és cukrászdák esetében megengedett lesz a beltéri tartózkodás!

Hangsúlyozta, hogy a védőtávolság betartása illetve a maszk használata továbbra is javasolt lesz, főleg a vendéglátóegységek munkavállalóinak.

Továbbá a játszóterek, parkok is kinyithatnak, de a szállodák , panziók is megkezdhetik az üzemelést.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hozzátette, hogy bár a rendezvényekkel kapcsolatos korlátozások továbbra is érvényben vannak, vidéken és Pest megyében

június 1-től maximum 200 főig rendezhető esküvő illetve lagzi is.

Június 2-ig biztosan nem nyitnak újra az iskolák

Újságírói kérdésre a gyerektáborokkal kapcsolatban Gulyás Gergely tájékoztatott, hogy a kormány döntése értelmében a nyári napközis táborokat engedélyezik, a bentalvós táborokról később határoznak.

Az intézmények újranyitásáról elmondta, hogy június 2-ig iskolai oktatás biztos nem lesz, arról, hogy a fennálló időre nyissák-e ki az iskolákat, még nem döntött a kormány.

Június végéig tarthat a veszélyhelyzet

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a remények szerint június vége felé a rendkívüli veszélyhelyzeti felhatalmazást a kormány vissza tudja adni.

Előző sztori

Csak minden második embert érnek el a Nagy Korona Teszt miatt

Következő sztori

Russel Crowe (megint) bedurvult!