Címlap Közélet További óriás...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb óriáskaspós növényeket helyezett ki a pécsi városüzemeltetési társaság a Rákóczi útra.

A Biokom munkatársai még tavaly nyáron helyeztek ki a Konzum Áruház melletti buszmegállóba növénytartó edényekben négy tatárjuhart. Erre a területre – az út és a járda alatt futó közművek miatt – nem lehetett fákat ültetni, a társaság ezért választotta ezt a megoldást a zöldítésre.

A cég szerint a tatárjuharok már szépen terebélyesednek. A fák néhány éven belül esernyő alakú lombkoronát fognak növeszteni, aminek köszönhetően nem lesz már szükség a buszmegállóban kihelyezett napvitorlára, és nemcsak a buszmegállóban, hanem az érintett járdaszakon is árnyékot fognak biztosítani.

A Konzum Áruház melletti buszmegállóba ezúttal egy újabb tatárjuhar került ki. Az út másik oldalán, a NAV kijáratánál három oszlopos gyertyán díszíti az utat. A Rákóczi út és a Jókai utca sarkánál a könyvesbolt előtt négy lepényfát helyeztek el – csakúgy, mint az Ítélőtábla előtti buszmegállóban.