Címlap Közélet Új attrakció!...

Új attrakció! Szobrot állítottak egy oszlopnak Kozármislenyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindezt azért, hogy a helyiek megemlékezhessenek arról, hogy az 50 évig tájképet romboló oszlopot és távvezetéket négy éve elbontották. 

Nem, nem áprilisi tréfa. Bár meglehetősen fura kettőség övezi a legújabb kozármislenyi attrakciót, ami

annak állít emléket, hogy négy éve elbontottak egy magasfeszültségű távvezetéket.

A cirka 2,5 méteres oszlop egy valaha itt állt 25 méteres oszlopnak állít emléket és dibond lemezből készült 800 ezer forintért

Az emlékhelyen azt is megtudhatjuk, hogy a vezeték 1969-től 2020-ig vágta ketté a várost és

a tájképet is jelentősen rombolta.

Tény, 2020 kereken négy évvel ezelőtt volt, most a város önkormányzata mégis úgy gondolta, kedves kis mementója lesz ez az egykori elektroszmognak. És persze óhatatlanul segít majd a mislenyieknek abban, hogy véletlen se felejtsék el a város egykori látványosságát távvezetékeit és oszlopait.

Az oszlopról megemlékező oszlop táblácskáján arról is olvashatunk, hogy

Kozármisleny Város Önkormányzata állítatta a „Zöld Város Program” keretében

A Zöld Város Program keretében a gondosan elkerített oszlopocskára 800 000 forintot költöttek.

Az E.ON bontott 2020-ban, a polgármester most is örül a csonknak

2020-ban az üzembiztosabb áramszolgáltatás, valamint a látkép miatt is döntött úgy az E.ON, hogy megvalósítja régi tervét, azaz 9 km hosszan bontanak vissza nagyfeszültségű hálózatszakaszt. A beruházást teljes egészében az áramszolgáltató cég finanszírozta, azaz elbontotta a 37 darab, egyenként 25-35 méter magas acél tartószerkezetet.

– Az elmúlt 10 évben folyamatosan küzdöttünk annak érdekében, hogy elbontsák ezt a távvezetéket a város fölül – emlékeztetett Bíró Károly. Kozármisleny polgármestere az oszlopnak emléket állító oszlopszobor-átadón elmondta: 2020-ban 1,5 milliárd forintos beruházás volt mindez, amit az E.ON támogatott. A videó az átadóról itt nézhető vissza: