Címlap Közélet Üröm az örömb...

Üröm az örömben: játékelemet tettek ki Pécsett, a lakók egy része megalázónak tartja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Megalázónak tartjuk ezt a helyszínt”

Négy méter széles helyre tettek le két játékelemet

– Méltatlannak tartjuk ezt a helyszínt és alkalmatlannak. Négy méter széles a füves terület, amire ez a két játékelem kikerült. Tulajdonképpen akkora, mint egy nappali – panaszolta lapunknak az egyik nagycsaládos édesanya, aki a többiek nevében kereste fel szerkesztőségünket.

Egy magánház nyugalmát is erősen felbolygatja – mondják

– A célunk, és most ezért fordultunk a sajtónyilvánosság elé, hogy innen az adventi időszakban távolítsák el a játékelemeket és állítsák vissza az eredeti állapotot, azaz a zöld felületet – mondta az ötgyermekes édesanya. Szerinte az lenne a legjobb, ha egy konszenzusos megoldás születne és jobb helyre kerülnének a játékelemek. – Az szeretnénk, hogy a gyerekeknek legalább legyen labdázási lehetősége, szaladgálni tudjanak és ne egy forgalmas helyen legyen ez a játékelem – mondta az anyuka.

Mászóka és egy hinta, ami kikerült

Focizni, futkosni ott a Lelovics kert, ahol van focipálya is – reagált Hencsei Zsolt

A helyi képviselő, aki képviselői keretéből állta a játékelemeket, azt mondja: több évtizedes problémát próbált megoldani és több helyszínt is megvizsgáltak, hogy a legjobb legyen a gyerekeknek.

– Az egyik legoptimálisabb az a Szent Mihály ház lett volna, ahol eredetileg is vannak játékok és ezeket egészítettük volna ki. Ezt viszont a város vezetése és a ház vezetője nem engedélyezte, mondván magánterületen lenne a játszótér – mondta Hencsei Zsolt. A mecsekszabolcsi terület képviselője hangsúlyozta: focizni, futkosni ott az 500-600 méterrel arrébb található Lelovics kert. A mostani játékelem kisebb korosztálynak való.

– Többszöri egyeztetés és a várossal való kompromisszum keresése után ezt a mostani helyszínt tudtuk a játékelemeknek kijelölni, mert az önkormányzati terület. Úgy gondolom, hogy ez a 7-8 éves korosztálynak egy kis szórakozási lehetőség, de tisztában vagyok azzal, hogy nem egy hatalmas játszótér, mindinkább játékelem, ahol 10-15 percet el lehet tölteni és levegőzni – tette hozzá Hencsei Zsolt.

„Többen azért ennek is örülnek”

– Jót akartam a mecsekszabolcsiaknak, hogy legyen valami játék, ami a pici gyerekeknek szól. Úgy gondolom, ennek tökéletesen megfelel, de belém kötöttek – teszi hozzá Hencsei. Ott van, ha akarják, használják. Ha akarják nem. Elvitetni nem szeretnék, mert az is pluszköltség már – mondta Hencsei, aki hozzátette: lesz kerítés egy méter magasságban és megcsinálják még a bejárót is, így nem lesz veszélyes használni.