Címlap Balhé Van, aki szer...

Van, aki szerint söpredék lepte el a pedagógusi pályát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét kemény mondatok hangoztak el a Hír TV Sajtóklub című műsorában. Ezúttal Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője beszélt arról, hogy „söpredék lepte el a pedagógusi pályát” az utóbbi években – szemlézte az Index.

A műsorban Pankotai Lili pécsi középiskolás nagy visszhangot kiváltó slamjéről beszéltek. Bencsik András úgy véli, hogy a slam poetry egy hülyeség, mert abból áll, hogy „ami kapásból eszedbe jut, leírod, és ezt komolyan kell venni”. Szerinte Pankotai Lili nem több „egy kis butuska fruskánál”, aki így tett, és

az apjának két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát te hülye vagy, hogy beszélhetsz így?! 

– mondta a Demokrata főszerkesztője.

A tanárok egy részéről sincs jobb véleménye:

Több ismerőssel beszéltem, kétségbeesetten mondják: egy olyan söpredék lepte el a pedagógusi pályát […] Egy ilyen momentumos, nagypofájú nihilista, semmiházi társaság lepte el az iskolákat, beleértve az egyházi iskolákat is.

Bencsik András ezután azzal folytatta, hogy szerinte Pankotai Lilit is a saját egyházi iskolájának tanárai buzdították arra, hogy álljon ki a tömeg elé, és ezzel „cédát” csináltak belőle. Ezután visszatért arra, hogy „nagyon nagy baj van Magyarországon az oktatásban, ellepte a pedagógusi pályát – főleg a középiskolában – egy olyan sötét társaság, amelyik kizárólag csak rombolni akar. Itt az ideje, hogy fölébredjünk” – mondta.

A főszerkesztő szerint az a névtelen tanár, aki (szerinte) Pankotai Lilit taníthatta és befolyásolhatta, „osztályokat fertőz meg”.

Ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek. És ezek a szörnyetegek nevelnek föl egy szörnyeteggenerációt, mert ez a kislány azt hiszi, hogy ő valaki, nem tudja, hogy csak eszköznek használták fel

– mondta Bencsik András, aki szerint ezek a tanárok „módszeresen” tesznek tönkre egy teljes generációt,

és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, amikor ezek szavazóképesek lesznek, majd a Momentumot betolják a parlamentbe mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi […] megtalálták Magyarország gyönge pontját, az SZDSZ föléledt

– vélekedett. 

Íme a teljes műsor: