Címlap Közlekedés Döntött a kor...

Döntött a kormány: megépítik a Szigetvár-Kaposvár közötti gyorsforgalmi utat is

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak a pécsi belvárost elkerülő „Pécs kelet-nyugati átjáró út” megépítéséről született kormánydöntés, hanem arról is, hogy megépül a Szigetvár és kaposvár közötti gyorsforgalmi út.


A Magyar Közlöny friss számában már olvashatók is a részletek – fentebbi cikkünkre kattintva.

A térség országgyűlési képviselője, Nagy Csaba (Fidesz) szerint stratégiai cél a Szigetvár-Kaposvár gyorsforgalmi összeköttetés megvalósulása!

„A kormány stratégiai céljai között szerepel a 67-es út mentén történő gyorsforgalmi összeköttetés Szigetvár és Kaposvár között. Dél-Dunántúl és Nyugat-Baranya fejlesztése céljából ez egy kiemelt észak-déli közlekedési folyosó, összeköt minket a Balaton régiójával – közölte a fideszes képviselő.

Nagy Csaba hozzátette: a megjelent Kormányhatározat a kiemelt társadalmi, gazdaságpolitikai közútfejlesztési beruházások közé sorolta az útszakaszt.

Ez a kormánydöntés azért fontos számunkra, mert a háborús helyzet és a nehéz gazdasági környezet ellenére lehetőséget, illetve költségvetési fedezetet teremt az előttünk álló időszakban, 2027-ig a gyorsforgalmi út tervezéséhez szükséges különböző dokumentációk elkészítésére

– magyarázta a politikus.

Korábban már egyeztettem az érintett települések polgármestereivel, hogy mit gondolnak a szakmai elképzelésekről, és mi az, amit preferálnak a tervezési munkálatok során, hiszen közös érdekünk ez a komoly horderejű fejlesztés – tette hozzá Nagy Csaba.

Nagy Csaba teljes posztja itt olvasható:


(Borítóképünk illusztráció!)