Ezeken a vonalokon lesz járatsűrítés Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jóváhagyta a kormányhivatal a pécsi járatsűrítési tervet, a Tüke Busz járatsűrítéséről péntek este számolt be részletesen a pécsi önkormányzat.

A Tüke Busz Zrt. október közepe óta 15 járműre szerelt utasszámláló okoskamera segítségével gyűjt adatokat a járművek kihasználtságáról. A mért utasszámok alapján a jelenleg érvényben lévő őszi menetrendhez képest a társaság – a kormányrendeletben előírt terv készítése során – az alábbi sűrítéseket tartotta indokoltnak, amit a kormányhivatal jóváhagyott.

  1. Az uránvárosi autóbusz pályaudvarról egyes járatok esetében további tartalék járműveket vezényelnek ki, amelyeket rásegítő járatként – elsősorban a 2-es és 4-es autóbuszok vonalán – az utasforgalom függvényében indítanak útnak.
  2. Egy járaton már korábban történt sűrítés, ezt a Tüke Busz Zrt. továbbra is fenntartja.
  3. A nagyobb munkáltatók irányába a már korábban bevezetett járatsűrítést szintén fenntartják.
  4. A nagyobb foglalkoztatók felé közlekedő járatok forgalmát emellett folyamatosan vizsgálják, amennyiben a járatok utasszáma indokolja, kapacitásbővítéssel növelik az indított járatok számát.

Fentieken túl a Tüke Busz Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a PTE Klinikai Központjával. Az utazási igényeket követő felmérés alapján szükség szerint újra elindítják a dedikált „Egészségügyi Dolgozói Járatot” a jelenlegi menetrenden felüli járatként.

A kormányzati intézkedések hatására egyébként a Tüke Busz Zrt. a járatok kihasználtságának csökkenésére számít.

Este nyolc után változatlan a menetrend

Azok a munkavállalók, akik este 8 óra után indulnak otthonukba a munkahelyükről, vagy munkájuk este 8 óra után kezdődik, a Tüke Busz Zrt. járataival továbbra is a megszokott menetrend szerint utazhatnak. Amennyiben indokolt, a Tüke Busz Zrt. az utasforgalom függvényében módosítja menetrendjét, amelyről azt megelőzően tájékoztatást ad. A menetrenddel kapcsolatos változásokkal kapcsolatosan kérjük, hogy kövessék a www.tukebusz.hu oldalon megjelenő információkat!

Hirdetés
Előző sztori

Meghosszabbítják az óvodai szünetet, mert gyógyult dolgozók lettek újra rosszul

Következő sztori

A pécsi játékboltokban kezdenek a navosok jövő héten

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1