Címlap Közlekedés Burkolatot ja...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A történelmi Belvárosban az elmúlt években a forgalom és a használat hatására több helyen leromlott a burkolat állapota. Egyes kövek eltörtek, a helyükről kimozdultak, vagy a burkolat megsüllyedt, ezért szükséges a javításuk. A közelmúltban az Irgalmasok utcájában, a Kossuth téren és a Fürdő utcában történt meg a hibás térkövek cseréje és a meglévők helyreállítása.

A Biokom tájékoztatása szerint a munka a Széchenyi téren, a Szepesy Ignác utca déli végén és időközben a Kossuth téren kidöntött kőoszlopok helyreállításával folytatódik. A Széchenyi tér északi részén a burkolat javítása a forgalom fenntartása mellett, lokális korlátozással zajlik, azonban a Szepesy Ignác utca déli végén csak teljes útlezárás mellett végezhető a térkövek javítása, illetve cseréje. Ezért az egyébként északi irányba egyirányú Szepesy Ignác utca északi irányból február 5-én, hétfőn reggel 8 órától zsákutca lesz. Az utca megközelítése a Szent István tér-Káptalan utca útvonalon lesz lehetséges. Az utcából a kihajtás a jelenlegi módon, tehát a Káptalan utca-Hunyadi út útvonalon történhet.

A lezárás várhatóan február 16-áig tart.