Címlap Közlekedés Folytatódik a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A téli leállást követően február 12-én, hétfőn folytatódnak Nagyárpádon a jelzőlámpás csomópont kialakításának munkálatai.

A Biokom tájékoztatása szerint a beruházás során a forgalomirányító jelzőlámpák kiépítésével együtt a csomópont három ágán új lámpás gyalogátkelőhelyeket létesítenek. Az 57-es úti főágakon a jelenlegi 1-1 forgalmi sáv mellett mindkét irányból önálló balra kanyarodó sávokat alakítanak ki, továbbá a csomópont vízelvezetését is korszerűsítik és a burkolat is megújul.

A kivitelezés során az érintett közművek kiváltása is megtörténik, valamint a hiányzó szakaszokon járdák és a járdakapcsolatok is épülnek.

A kivitelezés első szakaszában megtörtént a csomópont keleti, északi és nyugati ágán a burkolat szélesítése. A következő időszakban a déli oldalon folytatódik a burkolatépítés, majd azt követően járdaépítés és a jelzőlámpák telepítése következik.

A beruházás zárásaként a csomópont mind a négy ága, új kopóréteg beépítésével összesen 300 méter hosszon megújul.

Tehát február 12-én, hétfőn 12 órától a Kemény Zsigmond utca a Kanizsai Dorottya utcától északi irányba egyirányú forgalmú lesz a Kemény Zsigmond utca 50. számig. A zsákutca előjelzésére az 58-as úton és a Faiskola utcában sárga hátterű előjelző táblák figyelmeztetik majd a közlekedőket.

A forgalmi rend megváltozása érinti a Nagyárpádra közlekedő autóbuszokat is:

  • A beruházás hátralévő időtartama alatt a 42-es és a 42Y járatok Nagyárpádról a Főpályaudvar irányába változatlan útvonalon közlekednek, valamennyi megállót érintve.
  • A Főpályaudvarról Nagyárpád irányába közlekedő járatok munkanapokon 8 órától 17 óráig a Siklósi út-Kanizsai Dorottya utca útvonalon közlekednek, érintve a terelőúton levő megállókat.
  • A terelés ideje alatt a Nagyárpád felé közlekedő járatok az Interspar, Temető keleti kapu, Csárda és Községhatár megállókat nem érintik.
  • Szabad és munkaszüneti napokon, illetve munkanapokon 8 óra előtt és 17 óra után a járatok az eredeti menetrend szerinti útvonalon közlekednek Nagyárpád irányába.

A munkavégzésre és forgalomkorlátozásra munkanapokon 8 és 17 óra között kell számítani, ekkor sávlezárás mellett jelzőlámpa szabályozza a közlekedést. Az 57-es úton a napi munkavégzés után mindkét sáv járhatóvá válik.

A munkálatok várhatóan májusban fejeződnek be.